Γαλλία: Παρατυπίες στα ψηφοδέλτια καταγγέλλει το επιτελείο της Λεπέν

Γαλλία: Παρατυπίες στα ψηφοδέλτια καταγγέλλει το επιτελείο της Λεπέν

Στην Εθνική Επιτροπή ελέγχου της προεκλογικής εκστρατείας προσέφυγε την Παρασκευή η ομάδα που έχει αναλάβει την καμπάνια της Μαρίν Λεπέν, καταγγέλλοντας παρατυπίες που έχει διαπιστώσει σε πολλά διαμερίσματα αναφορικά με τα ψηφοδέλτια που εστάλησαν ταχυδρομικά σε ψηφοφόρους, όπως έγινε γνωστό από την διευθυντή της εκστρατείας Νταβίντ Ρασλίν.

«Πολλοί δημότες έλαβαν στα σπίτια τους, στο πλαίσιο της εκλογικής προπαγάνδας, τα ψηφοδέλτια των δύο υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές. Το ψηφοδέλτιο της υποψηφίου μας ήταν με συστηματικό τρόπο σκισμένο και εκείνο του αντιπάλου της, Μακρόν, άθικτο», επισημαίνεται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ρασλίν, καταγγέλλοντας «τις σοβαρές παραβάσεις του εκλογικού νόμου».  

«Αυτές οι σοβαρές παρατυπίες» διαπιστώθηκαν στο Αρντές, το Αλιέ, τη Σαβοΐα, το Λουάρ, το Ιβλίν, το Ερ ε Λουάρ και το Ερό, διευκρινίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Η Ελεγκτική Επιτροπή επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την προσφυγή του εκπροσώπου της υποψήφιας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά, εξήγησε ότι «ζήτησε αμέσως από το υπουργείο Εσωτερικών να λάβει όλα τα χρήσιμα μέτρα, προκειμένου αυτά τα περιστατικά, εφόσον αποδειχθούν, να μην επηρεάσουν τον ειλικρινή χαρακτήρα της εκλογικής διαδικασίας».

Επεσήμανε εξάλλου το ενδεχόμενο να καλέσει «τους ψηφοφόρους να χρησιμοποιήσουν τα ψηφοδέλτια που θα τους διατεθούν στα εκλογικά κέντρα», αντί εκείνων που παρέλαβαν ταχυδρομικώς.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας της Μαρίν Λεπέν, δήμαρχοι «στέλνουν ταχυδρομικώς στους δημότες τους επιστολές που περιέχουν συστάσεις για το τι να ψηφίσουν, περισσότερο ή λιγότερο άμεσες…».

Αναφέρει επίσης ένα πανό «το οποίο ο δήμαρχος του Μονπελιέ πιστεύεται ότι έδωσε εντολή να αναρτηθεί σε δημόσιο κτίριο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter