Γαλλία: Την έδιωξαν από πολυκατάστημα γιατί ήταν καρκινοπαθής και δεν έβγαλε το σκουφί της

Γαλλία: Την έδιωξαν από πολυκατάστημα γιατί ήταν καρκινοπαθής και δεν έβγαλε το σκουφί της

Το γαλλικό πολυκατάστημα Galeries Lafayette αναγκάσθηκε να ζητήσει συγγνώμη από μία πελάτισσα, την οποία μέλος της ασφάλειας έδιωξε από το κατάστημα διότι είχε καλυμμένο το κεφάλι της.

Η γυναίκα μπήκε στο κατάστημα της Τουλούζης για να αγοράσει μία καρφίτσα και να διακοσμήσει το σκουφάκι που κάλυπτε το φαλακρό της κεφάλι, διότι είναι καρκινοπαθής και έχει χάσει τα μαλλιά της.

Όταν έδειξε στον φρουρό του καταστήματος ότι έχει χάσει τα μαλλιά της, εκείνος επέμεινε ότι πρέπει να βγάλει το σκουφάκι της όσο θα κάνει τα ψώνια της, πράγμα που η γυναίκα αρνήθηκε να κάνει.

«Μαμά, ήθελες απλώς να διασκεδάσεις κάπως αγοράζοντας μία καρφίτσα για να καρφιτσώσεις στο μάλλινο σκουφάκι σου για να είναι πιο χαρούμενο, αλλά, αντί γι΄αυτό, έφυγες από το κατάστημα κομμάτια και ταπεινωμένη», έγραψε η κόρη της στο Facebook προκαλώντας κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Είμαστε εξοργισμένοι που αυτή η μεμονωμένη πράξη που αντιβαίνει στις αρχές μπόρεσε να συμβεί στην καρδιά του δικού μας καταστήματος», αναφέρεται σε ανακοίνωση των Galeries Lafayette. Η διεύθυνση της επιχείρησης εξήγησε ότι κατ΄εφαρμογή των έκτακτων μέτρων κατά της τρομοκρατίας, ορισμένοι από τους φρουρούς ασφαλείας των καταστημάτων της έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν από επισκέπτες να αφαιρέσουν οτιδήποτε κρύβει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Ωστόσο διευκρίνισε ότι είναι σημαντικό τα μέτρα αυτά να μην εφαρμόζονται καθ΄υπερβολήν και ότι έλαβε μέτρα κατά του υπαλλήλου ασφαλείας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter