Γαλλία: Χειροπέδες σε «άνδρα» που χτύπησε κοπέλα επειδή αντέδρασε στις αισχρολογίες του

Γαλλία: Χειροπέδες σε «άνδρα» που χτύπησε κοπέλα επειδή αντέδρασε στις αισχρολογίες του

Ένας ύποπτος για την υπόθεση ξυλοδαρμού τον Ιούλιο στο Παρίσι μιας νεαρής γυναίκας, που προσπάθησε να απαντήσει στις αισχρολογίες του, το βίντεο του οποίου αναμεταδόθηκε ευρέως στα κοινωνικά δίκτυα, συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας.

Ο άνδρας, που συνελήφθηκε την ώρα που έβγαινε από μία ψυχιατρική κλινική «αντιστοιχεί στην περιγραφή του αναζητούμενου ύποπτου ύποπτου», δήλωσε πηγή αστυνομίας. Απομένει να πάει το θύμα για να τον αναγνωρίσει. Ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση στο Παρίσι, στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε στα τέλη Ιουλίου για πράξεις που περιγράφονται ως «σεξουαλική παρενόχληση» και «ένοπλη βία».

Η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε στις 25 Ιουλίου στο Facebook: μπροστά σε κάμερες ασφαλείας η 22χρονη Μαρί Λαγκέρ διηγείτο ότι ένας άντρας της απευθύνθηκε με πολύ ταπεινωτικό και προκλητικό τρόπο σφυρίζοντάς της, κάνοντας άσχημα σχόλια, βγάζοντας προκλητικά την γλώσσα του, την ώρα που επέστρεφε σπίτι της το προηγούμενο βράδυ, στα βόρειοανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Τότε του είπα -άντε ξεκουμπίσου – και συνέχισα το δρομο μου γιατί δεν ανέχομαι τέτοιου είδους συμπεριφορές. Δεν μπορώ να σιωπώ και δεν πρέπει πλέον να παραμένουμε σιωπηλοί» διηγείται η φοιτήτρια.

Αυτό όμως δεν άρεσε στον άντρα ο οποίος την ακολούθησε και άρχισε να την χτυπάει στο πρόσωπο στη μέση του δρόμου, μπροστά σε δεκάδες μάρτυρες.

Μετά την προβολή αυτού του βίντεο και τις συνεντεύξεις που έδωσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η 22χρονη με την υποστήριξη ακτιβιστών φεμινιστών όπως οι Les Effrontées, δημιούργησε μία νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα – «Nous Toutes Harcèlement»- Ολες εμείς που έχουμε παρενοχληθεί- για να μοιραστεί παρόμοιες ιστορίες γυναικών που έπεσαν θύματα επίθεσης στο δρόμο.

Οι Γάλλοι κοινοβουλευτικοί ψήφισαν στις αρχές Αυγούστου έναν νόμο κατά της σεξιστικής και σεξουαλικής βίας που θεσπίζει ως αδίκημα «την σεξιστική περιφρόνηση» για παρενόχληση στο δρόμο, το οποίο τιμωρείται με μεγάλο πρόστιμο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter