Γαλλία: Χιλιάδες άνθρωποι στη «λευκή πορεία» κατά του αντισημιτισμού

Γαλλία: Χιλιάδες άνθρωποι στη «λευκή πορεία» κατά του αντισημιτισμού

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών υπουργοί, πολιτικοί και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, έδωσαν σήμερα το παρόν στην πορεία που πραγματοποιείται στο Παρίσι, στη μνήμη της ηλικιωμένης Εβραίας, Μιρέιγ Νολ που επέζησε από το Ολοκαύτωμα και δολοφονήθηκε πριν από μερικές ημέρες. Η δολοφονία της αναζωπύρωσε την ανησυχία για την άνοδο του αντισημιτισμού στη Γαλλία.

Οι συμμετέχοντες σε αυτήν τη «λευκή πορεία», των οποίων ηγούνταν εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών με λευκά τριαντάφυλλα στα χέρια, θα διασχίσουν μια απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων προτού συγκεντρωθούν μπροστά από το κτίριο του θύματος, εκεί όπου δολοφονήθηκε η 85χρονη την περασμένη Παρασκευή, στο ανατολικό τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Στην κορυφή της πορείας, που οργάνωσε το Αντιπροσωπευτικό Συμβούλιο Εβραϊκών Θεσμών της Γαλλίας (Crif), βρίσκονταν υπουργοί και υφυπουργοί της γαλλικής κυβέρνησης. Μεταξύ τους, ο Ζεράρ Κολόμπ (Εσωτερικών), η Φρανσουάζ Νισέν (Πολιτισμού) και ο Ζαν Μισέλ Μπλανκέ (Παιδείας).

Το παρόν επίσης έδωσαν στελέχη κομμάτων, όπως ο Κριστόφ Καστανέρ του LREM, ο πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων Λοράν Βοκιέ, ο πρόεδρος της Γερουσίας Ζεράρ Λαρσέ, η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό και ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας Πιερ Λοράν.

Η άφιξη του επικεφαλής του κόμματος της Ανυπότακτης Γαλλίας Ζαν Λικ Μελανσόν και της προέδρου του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, τη συμμετοχή των οποίων δεν επιθυμούσε το Crif υπό το επιχείρημα της απόρριψης των «άκρων», προκάλεσε αναστάτωση και σύγχυση μεταξύ των διαδηλωτών, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter