Γάλλοι μαθητές κατά Λεπέν και Μακρόν: Η επανάσταση θα γίνει στο δρόμο

Γάλλοι μαθητές κατά Λεπέν και Μακρόν: Η επανάσταση θα γίνει στο δρόμο

«Η επανάσταση γίνεται στον δρόμο, όχι στις κάλπες»: εκατοντάδες μαθητές Λυκείου διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι, δηλώνοντας ότι δεν αισθάνονται να εκπροσωπούνται από τους δύο φιναλίστ, τον Εμανουέλ Μακρόν και τη Μαρίν Λεπέν.

Οι μαθητές, ορισμένοι από τους οποίους κρατούσαν πανό που έγραφαν «Στις 7 Μαΐου όλοι στους δρόμους», ξεκίνησαν λίγο μετά τη 1:30 μ.μ. από την Πλας ντε λα Μπαστίγ (11ο διαμέρισμα) με την πρόθεση να κατευθυνθούν στην Πλας ντ’ Ιταλί (13ο διαμέρισμα) για τη διαδήλωση αυτή που δεν είχε λάβει την άδεια των αρχών. Η πορεία αναχαιτίστηκε από τις δυνάμεις της τάξης έπειτα από μερικές εκατοντάδες μέτρα.

«Ούτε η Λεπέν ούτε ο Μακρόν μας ικανοποιούν, αν και το FN είναι χειρότερο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κριστοφέρ, 18 ετών, μαθητής της τελευταίας τάξης του Λυκείου Κολμπέρ στο Παρίσι: «Κάθε πέντε χρόνια, προσπαθούν να μας φοβίσουν με το σκιάχτρο του Εθνικού Μετώπου, αλλά δεν θέλουμε να πέσουμε στην παγίδα του δημοκρατικού μετώπου που μας σερβίρουν κάθε φορά στις εκλογές. (…) Κανένας υποψήφιος δεν έχει νομιμοποίηση, εμείς οι μαθητές Λυκείου δεν αισθανόμαστε ότι εκπροσωπούμαστε».

Την ώρα που κάποιοι φώναζαν «Όλοι απεχθανόμαστε το FN», η Κλοέ, 16 ετών, μαθήτρια της δεύτερης τάξης του Λυκείου Κλοντ Μονέ στο 12ο διαμέρισμα, εξηγούσε πως «στη διαδήλωση ορισμένοι λένε ‘ούτε τον έναν ούτε τον άλλον’, άλλοι θέλουν κυρίως να αντιτεθούν στο FN». Από την πλευρά της, δεν θέλει «το πρόσωπο που εκπροσωπεί τη χώρα (της) να είναι μια γυναίκα που πιστεύει πως όλοι οι μετανάστες είναι τρομοκράτες και πως οι διαφορετικότητες όπως η ομοφυλοφιλία δεν είναι αποδεκτές».

Και άλλες διαδηλώσεις, κυρίως μαθητών Λυκείου, έχουν πραγματοποιηθεί μετά τον πρώτο γύρο, καθώς και αποκλεισμοί Λυκείων. Σήμερα το πρωί σε περίπου δέκα σχολικά συγκροτήματα πραγματοποιούνταν διαμαρτυρίες, στην πλειονότητά τους μερικοί αποκλεισμοί ή προσπάθειες αποκλεισμού, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Παρισιού. Ορισμένα μαθήματα ακυρώθηκαν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter