Γεννηματά: απεταξάμην… την απλή αναλογική και στην Αυτοδιοίκηση!

Γεννηματά: απεταξάμην… την απλή αναλογική και στην Αυτοδιοίκηση!

Πριν ακόμη γίνει νόμος η προωθούμενη από την κυβέρνηση απλή αναλογική και στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων στα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως στη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής.

Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που ήταν λάβρος κατά της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, και η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση «εκθέτουν την απλή αναλογική και συκοφαντούν τον Κλεισθένη»!

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, πάντως, κατέθεσε μία δέσμη προτάσεων για την τοπική αυτοδιοίκηση, στην ομιλία της στο κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ (δήμοι) και ΕΝΠΕ (περιφέρειες), αλλά επέμεινε ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο να «γκρεμίσει» τον Πασοκικής εμπνεύσεως και εφαρμογής «Καλλικράτη» και με τις αλλαγές εκλογικών νόμων να ενισχύσει τα κομματικά της ερείσματα στο χώρο.

Κάποτε, πάντως, η απλή αναλογική είχε εξέχουσα θέση στην ιδεολογία της κεντροαριστεράς και του ΠΑΣΟΚ… Ωστόσο, όταν η κυβέρνηση κατέθεσε τον σχετικό νόμο στη Βουλή για τις εθνικές εκλογές, η Φώφη, συρόμενη από τον Βενιζέλο, την καταψήφισε! Πού ήσουν νιότη που ‘λεγες… 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter