Γεννηματά: «Δεν έχει ο κ. Τσίπρας τη νομιμοποίηση να δεσμεύσει και να υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας»

Γεννηματά: «Δεν έχει ο κ. Τσίπρας τη νομιμοποίηση να δεσμεύσει και να υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας»

«Δεν έχει ο κ. Τσίπρας τη νομιμοποίηση να δεσμεύσει και να υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας. Δεν έχει νομιμοποίηση ούτε για μνημόνιο 3 plus, ούτε για 4ο μνημόνιο, ούτε για μόνιμο κόφτη, ούτε για μόνιμη επιτροπεία, ούτε για κατάργηση του αφορολόγητου», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον Real Fm και αναφερόμενη στη τακτική της ΝΔ και τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη επεσήμανε ότι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στην αξιωματική αντιπολίτευση γιατί και ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του έσκιζαν τα μνημόνια, αλλά τώρα σκίζουν τη μεσαία τάξη.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μίλησε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας, σχολιάζοντας αιχμηρά τη σύλληψη δημοσιογράφων. «Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχει αυτόφωρο για τον Τύπο με αυτήν την αφορμή. Έχει κάθε δικαίωμα ο υπουργός και κάθε πολιτικό πρόσωπο να υπερασπιστεί την τιμή του απέναντι σε προσπάθεια συκοφάντησής του- και εγώ προσωπικά το προηγούμενο διάστημα χτυπήθηκα βάναυσα- αλλά από εκεί και πέρα αυτό που έγινε χθες δείχνει έναν κατήφορο αυταρχισμού, που δεν ταιριάζει στην εποχή μας και πλήττει τη δημοκρατία μας», τόνισε.

Η κ. Γεννηματά συμπλήρωσε ότι σε αντίθεση με την αποτελεσματικότητα που επέδειξαν οι αστυνομικές δυνάμεις στην άμεση σύλληψη των δημοσιογράφων, στην περίπτωση της δολοφονικής απόπειρας στο ΠΑΣΟΚ δεν έγινε ούτε καν ένα τηλεφώνημα από τον αρμόδιο υπουργό.«Είχαμε ένα δολοφονικό, τρομοκρατικό χτύπημα, ήθελαν νεκρό χθες αυτοί που έδρασαν ανενόχλητοι και αποχώρησαν ανενόχλητοι από την περιοχή μας», σημείωσε, για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πρόσφυγες υπογράμμισε: «Είναι ντροπή για τη χώρα μας. Μας διασύρουν. Δεν απορροφούνται οι πόροι όπως θα έπρεπε, είναι απαράδεκτα αυτά που γίνονται στο θέμα των προσφύγων. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι λένε ψέματα. Τώρα διαπιστώνουμε ότι είναι ανίκανοι να κυβερνήσουν, με τρόπο που διασύρουν τη χώρα μας διεθνώς και θέτουν και σε κίνδυνο τη ζωή όλων αυτών των ανθρώπων, ενώ δημιουργούν τεράστια προβλήματα στα νησιά».

Με αφορμή τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τα εθνικά θέματα, επεσήμανε τόνισε ότι «έχει αξία η εθνική γραμμή και η εθνική συνεννόηση, όταν υπάρχει και μία αξιόπιστη κυβέρνηση που μπορεί να την υλοποιήσει».

Όσον αφορά τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, η κ. Γεννηματά δήλωσε: «Όποιος θέλει να προσφέρει στην ενότητα του χώρου είναι ευπρόσδεκτος να συμμετέχει. Η πρωτοβουλία μας έχει παρθεί εδώ και έναν χρόνο, βεβαίως δεν θα είναι αενάως ανοιχτή η πόρτα, αλλά αυτήν τη στιγμή υπάρχει η πρωτοβουλία και η πρόσκληση στο τραπέζι. Και όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, να ενώσει τις δυνάμεις του μαζί μας και να συνδιαμορφώσουμε τα επόμενα βήματά μας. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter