Γεννηματά για Novartis: Στήνουν σκευωρία για τους πολιτικούς τους αντιπάλους

Γεννηματά για Novartis: Στήνουν σκευωρία για τους πολιτικούς τους αντιπάλους

Συζήτηση εφ όλης της ύλης είχαν η Φώφη Γεννηματά με τον Γιώργο Παπανδρέου, στο γραφείο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ). 

Όπως ήταν φυσικό, βασικό θέμα της συζήτησης, που διήρκησε περίπου μια ώρα, ήταν η υπόθεση Novartis και η στάση που θα κρατήσει η ΔΗΣΥ, καθώς και οι εξελίξεις στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, αλλά και οι διεργασίες στην πορεία προς το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

Η Φώφη Γεννηματά ενημέρωσε τον Γιώργο Παπανδρέου για τη θέση της ΔΗΣΥ στην υπόθεση Novartis, για την οποία παραδέχεται ότι υπάρχει πράγματι σκάνδαλο και ζητά να ελεγχθούν και να αποκαλυφθούν τεκμηριωμένα τα πάντα, αλλά όπως ξεκαθάρισε και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα νωρίτερα, «δεν μπορούν να μπουν στην ίδια μοίρα τα στελέχη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που συγκρούστηκαν με τις φαρμακευτικές εταιρείες, με όσους εκτόξευσαν στα ύψη τις φαρμακευτικές δαπάνες». Η ΔΗΣΥ έχει σκοπό όλο το διάστημα που θα ερευνάται η υπόθεση να προτάξει την «κακή διαχείριση» στον τομέα του φαρμάκου από τις κυβερνήσεις Καραμανλή (2004-2009) και παράλληλα να θυμίζει το γεγονός ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε όλους τους σχετικούς νόμους» που αποσκοπούσαν στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της παράταξης, η κυρία Γεννηματά επανέλαβε τα περί «σκευωρίας» και «νέου βρώμικου ‘89», ενώ έκανε λόγο για «αποστολή κουκουλοφόρων εναντίον της πολιτικής». Όσο για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που αναφέρονται στη δικογραφία, ανέφερε ότι «θα υπερασπιστούμε τα στελέχη μας αλλά, από εκεί και πέρα, επειδή σκάνδαλο υπάρχει, όλα θα πρέπει να βγουν στο φως. Όχι όμως με κουκουλοφόρους να επιτίθενται στην πολιτική για πολιτικές σκοπιμότητες».

Για τη στάση που θα κρατήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη στη Βουλή, σε περίπτωση που αποφασιστεί η συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής, υπογράμμισε ότι δεν αποκλείει τίποτα, αλλά θα αναμένει τις προτάσεις της κυβέρνησης.

Σκοπιανό

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στο ονοματολογικό των Σκοπίων, με την Φώφη Γεννηματά να επαναλαμβάνει ότι η θέση του Πολιτικού Συμβουλίου για σύνθετη ονομασία έναντι όλων με νομικές εγγυήσεις για τον αλυτρωτισμό είναι το κοινό πλαίσιο όλων. Όπως είπε, η παράταξη είναι υπέρ της συνολικής λύσης, την οποία «δεν προσφέρουν οι προτάσεις Νίμιτς, γιατί ενισχύουν την τμηματική αντιμετώπιση του θέματος, γι’ αυτό και θα πρέπει να απορριφθούν». Και ζήτησε εκ νέου την σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για να διαμορφωθεί εθνικά κοινή θέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι βουλευτές διατύπωσαν ενστάσεις για τις δηλώσεις στελεχών του Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με την στήριξη συμφωνίας με την ΠΓΔΜ. Η επικεφαλής του Κινήματος, πάντως, ξεκαθάρισε ότι ο καθένας έχει την ιστορική διαδρομή του και είναι φυσιολογικό να εκφράζονται οι απόψεις του, αφού άλλωστε ο φορέας είναι πολυκομματικός.

Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι «χρησιμοποίησε τις πλατείες της οργής για να κερδίσει την εξουσία, αλλά με τις πλατείες που δημιουργούνται, όσο διαπραγματεύεται μυστικά, κερδισμένη είναι μόνο η ακροδεξιά». Και έστρεψε τα πυρά της εναντίον και του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι διαπράττει λάθος και, μάλιστα, αντίθετα με την πολιτική του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, να πιστεύει ότι θα έχει όφελος από αυτό το κλίμα, αφού όπως είπε «συνολικά, από την πολιτική τού Τσίπρα, κερδίζουν τα αντισυστημικά κόμματα που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους την πολιτική». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter