Γεννηματά: Κριτική ακόμα και στους «δικούς της» στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα

Γεννηματά: Κριτική ακόμα και στους «δικούς της» στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα

Ούτε το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα στο οποίο ανήκει η ΔΗΣΥ ξέφυγε της κριτικής της Φώφης Γεννηματά, η οποία διατράνωσε πως «δεν χρειάζονται υποδείξεις» ως προς την στάση του κόμματός της για το «μακεδονικό».

Επαναλαμβάνοντας την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία που είχε παραθέσει πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, η Φώφη Γεννηματά ξεκίνησε την τοποθέτησή της κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας από τη ΝΔ. Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ αναπαρήγαγε τη ρητορική του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή και κάνοντας στομφώδεις αναφορές περί διευρυμένης ανομίας.

Ως προς το ονοματολογικό, ξεκαθάρισε προς το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα -το οποίο κάλεσε τη ΔΗΣΥ να στηρίξει τη συμφωνίας με την ΠΓΔΜ- πως σέβεται μεν τους συμμάχους της, αλλά δεν θα δεχθεί υποδείξεις. «Σεβόμαστε τους συμμάχους μας στην Ευρώπη, αλλά δεν χρειάζονται υποδείξεις» είπε και πρόσθεσε: «Και θα πρέπει να αντιλαμβάνονται τις τραυματικές εμπειρίες στην χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή».

«Έχουν πολλούς λόγους να χαίρονται (σ.σ. οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες) για το γεγονός ότι υπάρχει συμφωνία, αλλά για το περιεχόμενο της συμφωνίας θα μιλήσουμε εμείς και ο ελληνικός λαός γιατί εμάς αφορά και τα δικά μας εθνικά συμφέροντα» κατέληξε, προκαλώντας ερωτήματα για τους λόγους που χαίρονται οι ευρωπαίοι εταίροι και η ΔΗΣΥ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter