Γεννηματά – Παπανδρέου με… μενού Διαμαντοπούλου

Γεννηματά – Παπανδρέου με… μενού Διαμαντοπούλου

Η Φώφη περνά στον αντεπίθεση! Λίγες ημέρες πριν η Άννα Διαμαντοπούλου με τους Γιώργο Φλωρίδη και Γιάννη Ραγκούση ανακοινώσουν από την Θεσσαλονίκη, την Κυριακή, το νέο πολιτικό φορέα της κεντροαριστεράς, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συναντάται την Πέμπτη με τον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργο Παπανδρέου.

Όλα δείχνουν πως στο ραντεβού αυτό, που θα γίνει στις 3 το μεσημέρι στο γραφείο της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή, θα «κλειδώσει» η συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΚΙΔΗΣΟ, γεγονός που η Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την παράταξη, παρά τις κινήσεις και τα κινήματα δεξιά και αριστερά της, που επιδιώκουν να ηγηθούν του κατακερματισμένου χώρου της κεντροαριστεράς.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, άλλωστε, παρά την πρόσκληση που του έχει απευθύνει η κίνηση των τριών πρώην υπουργών, δείχνει να προτιμά τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά, παρότι το προηγούμενο διάστημα είχαν υπάρχει διαφωνίες για τον τρόπο χειρισμού από την Χαριλάου Τρικούπη της προσέγγισης με το ΚΙΔΗΣΟ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται, ωστόσο, η αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος έχει ανοιχτά δηλώσει την αντίθεσή του σε τυχόν συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς είχε σχεδόν «απειλήσει» ότι «αν επιστρέψει αυτός θα φύγω εγώ…»!

Να σημειωθεί ότι το Σάββατο η Φώφη Γεννηματά θα απευθύνει προσκλητήριο συσπείρωσης του χώρου, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Κάραβελ, όπου έχουν προσκληθεί νυν αλλά κα πρώην στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – με μία προϋπόθεση, βεβαίως, σε ό,τι αφορά τους πρώην: να μην έχουν αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ, έχοντας ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ή δηλώνοντας ότι στηρίζουν τη ΝΔ…

Μία ημέρα μετά, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Γιάννης Ραγκούσης ανακοινώνουν το νέο πολιτικό φορέα στην Θεσσαλονίκη, έχοντας επίσης απευθύνει τη δική τους πρόσκληση σε πρόσωπα και κόμματα του χώρου, συμπεριλαμβάνοντας το ΠΑΣΟΚ, την ΔΗΜΑΡ και Το Ποτάμι.

Και ενώ είναι βέβαιο ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα αρνηθούν, ο Σταύρος Θεοδωράκης στηρίζει την πρωτοβουλία των τριών, καθώς συμμετέχουν στην εκδήλωση και δικά του στελέχη, περιμένοντας τις εξελίξεις αλλά και τις μελλοντικές δημοσκοπήσεις για να λάβει τις αποφάσεις του.

Το βέβαιο είναι πως η επιδίωξη όλων των νέων κινήσεων και πρωτοβουλιών στο χώρο της κεντροαριστεράς, που αρνούνται να συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ, είναι κοινή: να επανέλθουν στο προσκήνιο και να φανούν χρήσιμοι στο μέλλον – είτε προς τα δεξιά, είτε προς τα αριστερά…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter