Γερμανία: Αποφυλακίσθηκε ο Πουιτζντεμόντ – Έκκληση προς τη Μαδρίτη (Photos)

Γερμανία: Αποφυλακίσθηκε ο Πουιτζντεμόντ – Έκκληση προς τη Μαδρίτη (Photos)

Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουιτζντεμόντ απελευθερώθηκε σήμερα από τη γερμανική φυλακή όπου κρατούνταν έπειτα από την απόφαση δικαστηρίου του βόρειου κρατιδίου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 75.000 ευρώ, όπως προκύπτει από πλάνα που πρόβαλε η Reuters Television.

Ο Πουιτζντεμόντ έκανε έκκληση στην Ισπανία να εγκαταλείψει τις προσπάθειές της για δίωξη των αυτονομιστών ηγετών και να προσέλθει σε διάλογο μαζί τους. Φορώντας ένα σκούρο κοστούμι την ώρα που έβγαινε από την φυλακή στην πόλη της Γερμανίας Νοϊμίνστερ, ο ίδιος ευχαρίστησε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους εν μέσω εκδηλώσεων θαυμασμού από το συγκεντρωμένο πλήθος που κρατούσε καταλανικές σημαίες.

“Ζητώ την άμεση αποφυλάκιση όλων των συντρόφων μου από τις ισπανικές φυλακές. Είναι ντροπή για την Ευρώπη να έχει πολιτικούς κρατούμενους. Επιτέλους έφθασε η ώρα για διάλογο”.

Την Πέμπτη το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την έκδοσή του στην Ισπανία με την κατηγορία της εξέγερσης, όπως ζητεί η Μαδρίτη, αλλά έκρινε ότι η έκδοσή του είναι πιθανή βάσει της κατηγορίας περί κατάχρησης δημοσίου χρήματος.

Ο Πουιτζντεμόντ είχε συλληφθεί τον περασμένο μήνα έπειτα από την έκδοση ισπανικού εντάλματος σύλληψης κατά την είσοδό του στη Γερμανία.

Ο γερμανός δικηγόρος του, ο Βόλφγκανγκ Σόμπουργκ, δήλωσε πάντως ότι θα συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα ώστε οι δκαστές να απορρίψουν την εκδοσή του και με την κατηγορία περί κατάχρησης δημοσίου χρήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ







Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter