Γερμανία: Διαφορά μιας μονάδας μεταξύ Μέρκελ και Σουλτς δίνει νέα δημοσκόπηση

Γερμανία: Διαφορά μιας μονάδας μεταξύ Μέρκελ και Σουλτς δίνει νέα δημοσκόπηση

Απειροελάχιστη διαφορά μεταξύ Μέρκελ και Σουλτς δίνει νέα δημοσκόπηση στην Γερμανία.

Στο ίδιο ποσοστό, 31%, παραμένει η δημοτικότητα των Σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία από την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa που έγινε για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του δικτύου RTL, η οποία δείχνει μια παύση της ανοδικής πορείας που κατέγραφε η υποστήριξή του μετά την ανάδειξη του Μάρτιν Σουλτς ως του νέου ηγέτη του ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ εξακολουθούν να προηγούνται κατά τρεις μονάδες από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 34%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή.

Την ίδια ώρα αν η εκλογή του καγκελαρίου γινόταν με άμεση ψηφοφορία, η Μέρκελ θα κέρδιζε με 38% τον αντίπαλό της Σουλτς, ο οποίος συγκεντρώνει 37%, καθώς η δημοτικότητα της καγκελαρίου αυξήθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα από την περασμένη εβδομάδα, ενώ του Σουλτς παρέμεινε η ίδια.

Το SPD, ήσσων εταίρος στον κυβερνώντα “μεγάλο συνασπισμό” της Μέρκελ, υπολειπόταν εδώ και χρόνια στις δημοσκοπήσεις των συντηρητικών ενώσεων CDU/CSU. Την τελευταία φορά που κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές ήταν το 2002 υπό τον Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Όμως το SPD έχει ενισχυθεί μετά την ανάδειξη του Μάρτιν Σουλτς ως νέου ηγέτη του τον περασμένο μήνα.

Ο Σουλτς, πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλιου, αντικατέστησε τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος δήλωσε πως παραμερίζει για να ενισχύσει τις πιθανότητες του κόμματος να κερδίσει τις εκλογές.

Ο Σουλτς έχει δηλώσει πως θα νικήσει την Μέρκελ με μια εκστρατεία που θα έχει στόχο να ξεπερασθούν οι “βαθιές διαιρέσεις” που, όπως λέει, έχουν τροφοδοτήσει τον λαϊκισμό στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια.

“Για να διαδεχθεί την καγκελάριο Μέρκελ, ο Σουλτς πρέπει τώρα να παρουσιάσει ένα πειστικό πρόγραμμα”, δήλωσε ο επικεφαλής του Forsa Μάνφρεντ Γκίλνερ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή του Forsa, το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έρχεται στην τρίτη θέση, μολονότι η δημοτικότητά της υποχώρησε κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 9% από την περασμένη εβδομάδα, ενώ αυτή της Αριστεράς παρέμεινε στο ίδιο ποσοστό, το 8%. Παράλληλα το ποσοστό της δημοτικότητας των Πρασίνων έπεσε κατά μία μονάδα στο 7%, ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες βρίσκονται στο 5%.

Η δημοσκόπηση αυτή του Forsa διενεργήθηκε σε δείγμα 2.502 ψηφοφόρων από τις 5 ως τις 10 Φεβρουαρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter