Γερμανία: Είναι εφικτός ένας «αριστερός» κυβερνητικός συνασπισμός;

Γερμανία: Είναι εφικτός ένας «αριστερός» κυβερνητικός συνασπισμός;

Στα χαρτιά πάντως, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, φαίνεται πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ήταν δυνατόν, εάν βέβαια δεν υπάρξει καμιά μεγάλη μεταβολή στα ποσοστά που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ή απλά, εάν τα ποσοστά αυτά είναι πραγματικά.

Μιλάμε βέβαια για έναν κυβερνητικό συνασπισμό Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και Αριστεράς;

Η νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Insa για λογαριασμό της εφημερίδας Bild δείχνει πως αθροιστικά τα ποσοστά των τριών κομμάτων φθάνουν το 48% έναντι 47% που συγκεντρώνει σύσσωμος ο «συντηρητικός» χώρος με Χριστιανοδημοκράτες, Χριστιανοκοινωνιστές, Φιλελεύθερους συμπεριλαμβανομένης και της Εναλλακτικής για τη Γερμανία. Είναι σαφές ότι η διαφορά των δύο πολιτικών «στρατοπέδων» κυμαίνεται στο όριο του στατιστικού λάθους του +/- 2,5%. Έχει ωστόσο συμβολικό χαρακτήρα και επιβεβαιώνει μια τάση για τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων επτά περίπου μήνες πριν τις γερμανικές εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου.

Το ινστιτούτο Insa δίνει τα εξής ποσοστά στα κόμματα ξεχωριστά: Σοσιαλδημοκράτες (31%), Χριστιανική Ένωση (30%), Εναλλακτική για τη Γερμανία (12%), Η Αριστερά (10%), Πράσινοι (7%), Φιλελεύθεροι (5%).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter