Γερμανία: Επίθεση με αυτοκίνητο κατά πολιτών – αρκετοί νεκροί, δεκάδες τραυματίες (video & εικόνες)

Γερμανία: Επίθεση με αυτοκίνητο κατά πολιτών – αρκετοί νεκροί, δεκάδες τραυματίες (video & εικόνες)

Ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων στην πόλη Μίνστερ της δυτικής Γερμανίας και σύμφωνα με το Spiegel Online υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και πολλοί τραυματίες.

Η γερμανική αστυνομία ανέφερε ότι δεν αναζητά άλλους υπόπτους σε σχέση με το περιστατικό. Νωρίτερα οι αρχές έκαναν λόγο για 30 τραυματίες, έξι από αυτούς σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας δήλωσε ότι “υπάρχουν νεκροί, μεταξύ αυτών πιθανόν ο ύποπτος” στο περιστατικό στο Μίνστερ.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, το οποίο έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων στην πόλη Μύνστερ στη δυτική Γερμανία, αυτοκτόνησε με όπλο, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την αστυνομία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο εστιατόριο “Den Kiepenkerl», παραδοσιακή ταβέρνα στο ιστορικό κέντρο του Μίνστερ, η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τους τουρίστες

Στόχος το εστιατόριο

Οι δεκάδες θαμώνες του εστιατορίου που βρίσκεται στην περιοχή «Kiepenkerl» στο ιστορικό κέντρο του Μίνστερ και, λόγω της καλοκαιρίας, κάθονταν στον εξωτερικό χώρο του ομώνυμου εστιατορίου, ήταν ο στόχος του άνδρα ο οποίος οδήγησε το φορτηγό του κατευθείαν πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν – μεταξύ των οποίων και ο δράστης, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε επιτόπου – ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 30. Έξι εξ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ το νοσοκομείο της πόλης έχει απευθύνει έκκληση για δωρεά αίματος προκειμένου να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες του.

Στο μεταξύ η αστυνομία εξετάζει ύποπτο αντικείμενο που βρέθηκε στο όχημα του δράστη και έχει προληπτικά εκκενώσει σπίτια και επιχειρήσεις στην γύρω περιοχή.

Οι αρμόδιες αρχές χαρακτηρίζουν πάντως ακόμη την κατάσταση «αδιευκρίνιστη», σε ό,τι αφορά τα κίνητρα του δράστη, από πολλά γερμανικά μέσα ωστόσο υπενθυμίζεται ότι σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τρομοκρατική επίθεση του Ουζμπέκου Ραχμάτ Ακίλοφ, ο οποίος, στο όνομα του «Ισλαμικού Κράτους» στις 7 Απριλίου του 2017 είχε οδηγήσει φορτηγό εναντίον συγκεντρωμένου πλήθους στο εμπορικό κέντρο της Στοκχόλμης, προκαλώντας τον θάνατο πέντε ατόμων και τον τραυματισμό 14.

_x000D_
_x000D_

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter