Γερμανία: Με νέες απεργίες απειλούν την Ryanair οι πιλότοι

Γερμανία: Με νέες απεργίες απειλούν την Ryanair οι πιλότοι

Το γερμανικό συνδικάτο κυβερνητών Vereinigung Cockpit (VC) απείλησε με περισσότερες απεργιακές κινητοποιήσεις στην χαμηλού κόστους ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair αν η διοίκηση δεν κάνει μια καλύτερη προσφορά.

“Όσο η Ryanair δεν προχωράει σε βελτιωμένες προσφορές, μπορεί να χρειαστεί να γίνουν κι άλλες απεργίες εδώ”, δήλωσε σήμερα ο Ίνγκολφ Σουμάχερ του VC.

Οι κυβερνήτες και το ιπτάμενο προσωπικό της Ryanair πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία για να ασκήσουν πιέσεις στην διοίκηση της εταιρείας για καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες ότι θα ακυρώσει περίπου 150 από τις 400 πτήσεις της που προβλεπόταν να γίνουν σήμερα από και προς τη Γερμανία λόγω της προγραμματισμένης απεργιακής κινητοποίησης των πιλότων και του ιπτάμενου προσωπικού στη χώρα και προειδοποίησε ότι αν οι απεργιακές αυτές κινητοποιήσεις συνεχιστούν θα οδηγήσουν σε περικοπές θέσεων εργασίας.

Το συνδικάτο Γερμανών πιλότων VC είχε ζητήσει από την Ryanair να συμφωνήσει να μεσολαβήσει στη διένεξή όσον αφορά τους μισθούς και τους όρους εργασίας των Γερμανών πιλότων, αλλά υπήρξε διαφωνία όσον αφορά το ποιος θα πρέπει να είναι ο μεσολαβητής.

O ιρλανδικός αερομεταφορέας έχει δεχτεί πυρά από τα συνδικάτα, ιδιαίτερα στη Γερμανία, για την πρακτική του να απασχολεί ορισμένους πιλότους μέσω τρίτων υπηρεσιών, όπως η McGinley Aviation. Η αεροπορική εταιρεία αποφάσισε πέρυσι να προχωρήσει στην αναγνώριση συνδικάτων για να βελτιώσει τις σχέσεις με τους πιλότους της και να περιορίσει μια κρίση όσον αφορά τη στελέχωσή της.

Το γερμανικό συνδικάτο ιπτάμενου προσωπικού Verdi ζητεί μια σημαντική μισθολογική αύξηση όπως και τοπικές συμβάσεις για περίπου 1.000 μέλη ιπτάμενου προσωπικού στην Ryanair. Ωστόσο η διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας προσέφερε τοπικές συμβάσεις μόνον από το 2022.

Η αεροπορική εταιρεία αντιμετώπισε τη χειρότερη απεργιακή κινητοποίηση στο ιστορικό της το καλοκαίρι που πέρασε, αλλά εξασφάλισε πρόοδο τον Αύγουστο καταλήγοντας σε συμφωνία με τους Ιρλανδούς πιλότους της ενώ ευελπιστούσε ότι θα επιτύχει συμφωνίες και σε άλλες αγορές σύντομα.

Ωστόσο την περασμένη εβδομάδα επτά συνδικάτα που εκπροσωπούν τα ιπτάμενα πληρώματα της Ryanair στην Ιταλία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, την Ισπανία και την Ολλανδία απείλησαν με απεργία στα τέλη Σεπτεμβρίου αν η αεροπορική εταιρεία δεν συμφωνήσει στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Η 24ωρη απεργία που κήρυξαν για σήμερα τα γερμανικά συνδικάτα κυβερνητών Cockpit και ιπτάμενου προσωπικού Verdi με αίτημα καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας, άρχισε στη 01:00 ώρα Γκρίνουϊτς (04:00 ώρα Ελλάδος).

Η συντονισμένη κινητοποίηση των πιλότων ανά την Ευρώπη τον Αύγουστο υποχρέωσε την εταιρεία να ματαιώσει 400 από τις 2.400 προγραμματισμένες ευρωπαϊκές πτήσεις της στη διάρκεια της περιόδου αιχμής των θερινών διακοπών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter