Γερμανία προς πρόσφυγες: Πάρτε χρήματα και φύγετε!

Γερμανία προς πρόσφυγες: Πάρτε χρήματα και φύγετε!

Η Γερμανία έθεσε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα οικειοθελούς επιστροφής προσφύγων στις χώρες καταγωγής προσφέροντας παράλληλα το ποσόν των 1200 ευρώ ανά πρόσφυγα που έχει ζητήσει άσυλο.

Το πρόγραμμα ονομάζεται «StartHilfe Plus» και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (IOM).

Το Βερολίνο διαθέτει 40 εκατομμύρια ευρώ για όσους έχουν καταθέσει αίτηση ασύλου αλλά επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν όσοι είναι άνω των 12 ετών και αποσύρουν την αίτηση ασύλου στη Γερμανία. Όσων τα αιτήματα έχουν απορριφθεί και δεν επιθυμούν να εφεσιβάλουν στην απόφαση θα λάβουν 800 ευρώ.

Οικογένειες με πάνω από τέσσερα μέλη θα μπορούν να λάβουν επιπλέον 500 ευρώ, πέραν των προβλεπομένων ανά μέλος.

Όσον αφορά τα παιδιά κάτω των 12 ετών θα δικαιούνται επίσης ενός ποσού.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, οι πρόσφυγες από τη Συρία δεν μπορούν να περιληφθούν στο πρόγραμμα καθώς προέρχονται από εμπόλεμη ζώνη.Από το πρόγραμμα εξαιρούνται και άλλες ζώνες, όπως τα Δυτικά Βαλκάνια για να μην υπάρχουν καταχρήσεις.

«Για όσους δεν έχουν ελπίδες να μείνουν στη Γερμανία μια οικειοθελής αναχώρηση είναι καλύτερη από την απέλαση», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

Μέχρι στιγμής οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να διαχειριστούν συνολικά 430 χιλιάδες αιτήσεις ασύλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter