Γερμανία: Σύρος, πρώην φοιτητής, ύποπτος για τρομοκρατία

Γερμανία: Σύρος, πρώην φοιτητής, ύποπτος για τρομοκρατία

Σε 10.000 υπολογίζουν οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών τους ριζοσπαστικοποιημένους ισλαμιστές στη χώρα, με 1600 εξ αυτών να θεωρούνται ύποπτοι για διάπραξη βίαιων ενεργειών. Ένας από αυτούς, Σύρος, πρώην φοιτητής, ηλικίας 36 ετών, ανακοινώθηκε την Παρασκευή, από τη γερμανική δικαιοσύνη, ότι υπάρχουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, ήθελε να διαπράξει μια επίθεση μέσα στη Γερμανία.

Ο ύποπτος, που είχε καταθέσει αίτημα για χορήγηση ασύλου, είναι προφυλακισμένος από τα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, καθώς υπήρχαν σε βάρος του ήδη υποψίες ότι έκανε προπαγάνδα για λογαριασμό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Συγκεκριμένα, ο 36χρονος, πρώην υποψήφιος διδακτορικού στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Ντάρμστατ (κεντρική Γερμανία), φέρεται να ανήρτησε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης προπαγανδιστικά βίντεο, για λογαριασμό της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Στον φορητό του υπολογιστή, τον οποίο κατέσχεσαν οι αρχές κατά τη σύλληψή του, οι ερευνητές βρήκαν σχέδια κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών, επισήμανε η εισαγγελία της Φρανκφούρτης. Οι αρχές υποψιάζονται ότι ο 36χρονος ήθελε να σχεδιάσει μια επίθεση σε γερμανικό έδαφος, κάτι που διαψεύδουν οι συνήγοροί του, που υποστηρίζουν από την πλευρά τους ότι, αν και ο νεαρός άνδρας είχε μεταφορτώσει στον υπολογιστή του το 2014, τα σχέδια κατασκευής βόμβας, αυτό δεν σημαίνει ότι προτίθετο να διαπράξει μια επίθεση.

Ο Σύρος είχε υποβάλει αίτημα χορήγησης ασύλου, όμως οι τοπικές αρχές ξεκίνησαν τη διαδικασία απέλασής του στις αρχές του έτους, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων Dpa.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter