Γερμανία: «Ταπείνωση» η ήττα μας από το Μεξικό

Γερμανία: «Ταπείνωση» η ήττα μας από το Μεξικό

Με τίτλους όπως «χάος» και «ταπείνωση» υποδέχθηκε σήμερα ο γερμανικός Τύπος την χθεσινή (17/6) ήττα 1-0 των πρωταθλητών κόσμου από το Μεξικό, στην πρεμιέρα των «πάντσερ» στο Μουντιάλ της Ρωσίας. 

«Αμυντικό χάος στους πρωταθλητές κόσμου» τονίζει η “Bild” και προσθέτει: «Τώρα σημασία έχει η επιβίωση στο Παγκόσμιο Κύπελλο». Η Γερμανία θεωρείτο ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, έχοντας φτάσει τουλάχιστον έως τους ημιτελικούς σε κάθε Μουντιάλ από το 2002, ωστόσο μετά την ήττα της δεν έχει περιθώρια για λάθη στις αναμετρήσεις με Σουηδία (23/6) και Νότια Κορέα (27/6) για τον 6ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Από την πλευρά της η “Morgenpost” του Βερολίνου επισημαίνει ότι «η Γερμανία έχασε το δρόμο της», ενώ η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο (σ.σ. προπονητής της εθνικής Γερμανίας, Γιόακιμ) Λεβ δεν θέλει να αλλάξει το πλάνο του. Τώρα η Γερμανία είναι υπό πίεση».

Ο Λεβ δέχεται τα «βέλη» του Τύπου, καθώς «κατηγορείται» ότι προτίμησε να ξεκινήσει στην ενδεκάδα τον Μεσούτ Οζίλ, αφήνοντας στον πάγκο τον φορμαρισμένο Μάρκο Ρόις, ενώ «έστησε» με τέτοιο τρόπο την εθνική Γερμανίας, που επέτρεπε στους Μεξικανούς να φεύγουν πάρα πολλές φορές στην αντεπίθεση. Παράλληλα, ο Λεβ, ο οποίος πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του έως το 2022, προκάλεσε αντιδράσεις με την απόφασή του πριν από μερικές εβδομάδες να αποκλείσει από την αποστολή για το Μουντιάλ τον Λιρόι Σανέ της Μάντσεστερ Σίτι, που αναδείχθηκε κορυφαίος νέος παίκτης της χρονιάς στην Premier League.

«Οι καλές προπονήσεις του παρελθόντος δεν “δουλεύουν” πια» τονίζει η “Sueddeutsche Zeitung” και προσθέτει αναφερόμενη στον Λεβ: «Δεν μπορεί να συνεχίσει όπως το έχει κάνει τους τελευταίους 12 μήνες». Τέλος, η “Die Welt” υπογραμμίζει ότι «η ταπείνωση ήταν εκ των έσω. Ο Λεβ πρέπει τώρα να αλλάξει κατεύθυνση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter