Γερμανία: Υπό πτώχευση μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία

Γερμανία: Υπό πτώχευση μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία

Φαίνεται πως όταν οι Έλληνες εφοπλιστές απαντούσαν με αιχμές στον Σόιμπλε μετά τη δήλωσή του για φορολόγηση των ελλήνων εφοπλιστών, ήξεραν πολλά περισσότερα.

Όπως μεταδίδεται αίτημα υπαγωγής σε καθεστώς πτώχευσης υπέβαλε η Rickmers Holdings, η τρίτη μεγαλύτερη ναυτιλιακή της Γερμανίας αφότου διέκοψε τη συνεργασία της με μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη ναυτιλιακή χρηματοδότηση, σε μία ένδειξη πως η παρατεταμένη ναυτιλιακή κρίση της Γερμανίας έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η τράπεζα HSH Nordbank οπισθοχώρησε από μια συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους της εταιρείας, αναγκάζοντάς την να υποβάλει αίτημα για υπαγωγή σε καθεστώς πτώχευσης.

Η HSH Nordbank ανακοίνωσε ότι το συμβούλιο της εξέτασε προσεκτικά τα επιχειρηματικά σχέδια της Γερμανικής εταιρείας προτού αποφασίσει ότι δεν είναι βιώσιμα. Οι ομολογιούχοι της Rickmers λένε ότι αναμένουν από την ιδιοκτήτρια της εταιρείας, Bertram R.C. Rickmers, να διαφυλάξει τα πάγια της εταιρείας. “Η Rickmers είναι γαλαζοαίματη της ναυτιλίας”, λέει ο Βασίλης Καρατζάς, διευθύνων σύμβουλος της Karatzas Marine Advisors με έδρα τη Νέα Υόρκη. “Το να τους βλέπουμε να καταθέτουν αίτημα πτώχευσης είναι σαν να βλέπουμε έναν βασιλιά να χάνει το θρόνο του”.

Πηγή: Capital.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter