Γεροβασίλη: Αναμένεται να δοθεί θετική για τη χώρα λύση στο Eurogroup

Γεροβασίλη: Αναμένεται να δοθεί θετική για τη χώρα λύση στο Eurogroup

Στόχος της ΝΔ είναι η συρρίκνωση του κράτους και η εκχώρηση υπηρεσιών του στον ιδιωτικό τομέα, ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, εκτιμώντας παράλληλα ότι στους σχεδιασμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιλαμβάνονται και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

«Η δική μας πολιτική είναι στον αντίποδα όλης αυτής της λογικής. Μείωση του κόστους του Δημοσίου επιδιώκουμε και εμείς, αλλά όχι με την οριζόντια μείωση του δημόσιου τομέα, αλλά μέσω της αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας και άλλων διαχρονικών παθογενειών, με τους εργαζόμενους στις θέσεις τους» τόνισε η αρμόδια υπουργός. Αναφερόμενη στο θέμα των συμβασιούχων εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης για αντιμετώπιση του ζητήματος για εργαζομένους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες,

Για το κρίσιμο Γιούρογκρουπ της προσεχούς Πέμπτης, η κ. Γεροβασίλη εκτίμησε ότι θα δοθεί λύση, η οποία «θα αποτυπώσει ένα καινούριο θετικό βήμα για τη χώρα προς τα εμπρός».

«Το αποτέλεσμα που εμείς θέλουμε» πρόσθεσε «είναι να δίνει με σαφήνεια ένα πρόγραμμα μέτρων ελάφρυνσης. προκειμένου στη συνέχεια να υπάρχει συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης». Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι, πέρα από την ολοκλήρωση του προγράμματος, «να δοθεί στην ελληνική οικονομία ένας δημοσιονομικός χώρος, προκειμένου να μπορέσει να ασκήσει μια πολιτική η οποία θα είναι αυτή του δικού μας προγράμματος και έξοδος της χώρας από την επιτροπεία» σημείωσε ο κ. Γεροβασίλη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter