Γεροβασίλη: «Δεν θα υποκύψουμε σε παράλογες απαιτήσεις»

Γεροβασίλη: «Δεν θα υποκύψουμε σε παράλογες απαιτήσεις»

«Η χώρα βαδίζει στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και δεν θα υποκύψουμε σε παράλογες απαιτήσεις», τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στα Γρεβενά.

Ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται θέμα 4ου μνημονίου, ό,τι οι εκλογές δεν είναι στους στόχους της κυβέρνησης και ότι θα γίνουν το 2019.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους της περιοχής ανέφερε ότι «είμαστε συνεπής απέναντι στους εταίρους μας, η οικονομία έχει καταγράψει θετικό πρόσημο γεγονός που έχει αποτυπωθεί και στους δείκτες και αυτό οφείλεται στις προσπάθειες της κυβέρνησης, αλλά και όλων των Ελλήνων». Επισήμανε ότι αυτοί που κωλυσιεργούν στο κλείσιμο της β’ αξιολόγησης είναι το ΔΝΤ και η Ευρώπη και «ειδικότερα το ΔΝΤ που μιλά για μικρότερα πλεονάσματα, μεν, αλλά θέλει να νομοθετήσουμε μέτρα που θα να εφαρμοστούν το 2018 εάν χρειαστεί». Εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλοι θα συμπεριφερθούν λογικά και δήλωσε ότι «είμαστε εδώ για να συμβιβαστούμε σ’ένα βαθμό, αλλά όχι σε παραλογισμούς», ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα κάνουμε υποχωρήσεις που θα είναι βήματα προς την καταστροφή».

Επιτέθηκε στην ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη δηλώνοντας ότι από τότε που έγινε αρχηγός της ο ίδιος «ζητά εκλογές εκτιμώντας ότι πρέπει να πάρει την πρωθυπουργική καρέκλα. Η ΝΔ δεν έχει προέλθει από παρθενογένεση και δεν έχει κάνει ακόμη την αυτοκριτικής της στον ελληνικό λαό». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΝΔ -ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν την χώρα και αναρωτήθηκε από πού θα βρουν να πληρώσουν τα δάνεια που χρωστούν. «Παλιότερα», είπε, «γίνονταν τηλέφωνα, παρεμβάσεις κ.α. γιατί έτσι είχαν συνηθίσει. Αυτό τώρα δεν συμβαίνει. Και αυτές οι υποθέσεις που πρέπει να κλείσουν και δημιουργούν εκνευρισμό, όχι μόνο στους αρχηγούς τους, αλλά και σ’ένα σύστημα εξουσίας. Αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να θέσει τέρμα στα συστήματα διαπλοκής που ταλάνισαν την χώρα», σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter