Γεύμα για χριστιανούς πρόσφυγες στη Μυτιλήνη – Μια όχι και τόσο «χριστιανική» χειρονομία

Γεύμα για χριστιανούς πρόσφυγες στη Μυτιλήνη – Μια όχι και τόσο «χριστιανική» χειρονομία

Είναι πραγματικά οδυνηρό να διαβάζεις ειδήσεις όπως αυτή. “Πασχαλινό γεύμα με αρνιά στη σούβλα, τσουρέκια, αυγά κλπ σε όλους τους Χριστιανούς πρόσφυγες”. Η σχετική δημοσιοσχεσίτικη παράτα οργανώνεται από την ενορία των Καθολικών της Μυτιλήνης και κάποια ΜΚΟ. 

Αλήθεια ποια η διαφορά του γεύματος σε Χριστιανούς πρόσφυγες, από την αιμόδοσία μόνο για Έλληνες;

Πεινάει και πονάει λιγότερο ο άπιστος, ο αλλόθρησκος που πέρασε την ίδια μανιασμένη θάλασσα και βγήκε ζωντανός, αναμέσα σε τόσους πνιγμένους, στην Ελλάδα;

Είναι ντροπή, όχι η είδηση, αλλά η πράξη. 

Το Πάσχα, υποτίθεται ότι είναι γιορτή αγάπης από τη θρησκεία της αγάπης; 

Φαίνεται όμως ότι  όπως κάποιοι είναι δημοκράτες αλα καρτ, έτσι και κάποιοι ιερωμένοι το “αγαπάτε αλλήλους” το έκαναν “αγαπάτε αλλήλους αρκεί να είναι σαν κι εμάς. 

Αμιγώς η είδηση όπως μεταδίδεται από το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Τη Δευτέρα του Πάσχα, 9 Απριλίου, στον κήπο ξενοδοχείου στη Θερμή, βόρεια της Μυτιλήνης, θα παρατεθεί γιορταστικό Πασχαλινό γεύμα, με αρνιά στη σούβλα, τσουρέκια, αυγά, κλπ., σε όλους τους Χριστιανούς πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νησί. Δηλαδή στους Καθολικούς, τους Κόπτες Αιθίοπες και τους Ευαγγελικούς Προτεστάντες.

Το πασχαλινό εορταστικό γεύμα θα προσφερθεί από την ενορία των Καθολικών της Μυτιλήνης μέσω της χρηματικής βοήθειας που της παρέχει η οργάνωση «Caritas» της καθολικής Αρχιεπισκοπής Στετίνου (Πολωνία), αλλά και μέσω της συνεισφοράς της οργάνωσης JRS (Jesuit Refugee Service), «Αλληλεγγύη για Όλους», «Help International» και «Movement on the Ground». Η πρόταση της οργάνωσης της γιορτής και ο συντονισμός της διοργάνωσης ήταν της τοπικής Κίνησης πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter