Για 9η συνεχόμενη χρονιά τα «Δικοινοτικά Βραβεία Στέλιος Χατζηιωάννου»

Για 9η συνεχόμενη χρονιά τα «Δικοινοτικά Βραβεία Στέλιος Χατζηιωάννου»

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου ανακοινώνει για 9η συνεχόμενη χρονιά, την έναρξη των «Δικοινοτικών Βραβείων Στέλιος Χατζηιωάννου» στην Κύπρο. Υποστηρίζοντας τη μακροχρόνια ειρήνη στο νησί της Κύπρου αυξάνεται το χρηματικό έπαθλο σε €750.000.

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής του Stelios Philanthropic Foundation, της easyJet και του easyGroup, ανακοινώνει την έναρξη των «Δικοινοτικών Βραβείων Στέλιος Χατζηιωάννου 2017», τα οποία διοργανώνονται στην Κύπρο για ένατη συνεχόμενη χρονιά. Η έναρξη των Βραβείων ακολουθεί χρονικά τις ιστορικές συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στην Ελβετία τον περασμένο μήνα, ανάμεσα στην Ελληνο-Κυπριακή και την Τουρκο-Κυπριακή κοινότητα και τους Υπουργούς Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας, της Ελλάδας και της Κύπρου, με στόχο να δοθεί λύση στο πρόβλημα που μετρά 43 χρόνια και διχάζει το νησί.

Ο στόχος της συγκεκριμένης φιλανθρωπικής δράσης του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου είναι να ενδυναμώσει τους κοινωνικό-οικονομικούς δεσμούς και να ενθαρρύνει τη συνεργασία ανάμεσα στις κοινότητες των Ελληνο-Κυπρίων και των Τουρκο-Κυπρίων στο νησί. Αυτή τη χρονιά, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου θα προσφέρει το ποσό των €750.000 (αυξήθηκε το ποσό κατά 50%, συγκριτικά με αυτό που προσφέρθηκε το 2016), ανταμείβοντας 75 δικοινοτικές ομάδες με €10.000 την κάθε μια. Από το 2009 και μέχρι και αυτή τη χρονιά, έχει διατεθεί το συνολικό ποσό των 2.75 εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό να ευνοηθούν οι συνθήκες μακροχρόνιας ειρήνης στο νησί.

Το 2016, τα Βραβεία συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο, μέχρι σήμερα, αριθμό συμμετοχών, με περισσότερες από 200 ομάδες να διεκδικούν ένα από τα 50 βραβεία. Σε συνέχεια της διαδικασίας που ακολουθήθηκε την περσινή χρονιά, οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μόνο μέσα από την επίσημη σελίδα του Ιδρύματος στο Facebook . Το group ‘’ στο Facebook αριθμεί περίπου 2.000 μέλη και παρέχει άμεση και εύκολη επικοινωνία ανάμεσα στις δύο κοινότητες που θα λάβουν μέρος στα Βραβεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιτρέπεται η συμμετοχή Ελληνο-Κύπριων και Τουρκο-Κύπριων ομάδων που έχουν μεταξύ τους κάθε μορφή συνεργασίας: επιχειρηματική, καλλιτεχνική, αθλητική, ΜΚΟ και προσωπική.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της Τελετής των Βραβείων που θα διοργανωθεί τον Οκτώβριο του 2017 στη Λευκωσία.

Λίγα Λόγια για το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό ίδρυμα που στοχεύει στη διοχέτευση πόρων, στην ενίσχυση και στην κινητοποίηση προγραμμάτων που προάγουν την εκπαίδευση, το περιβάλλον και την επιχειρηματικότητα. Πιο συγκεκριμένα, στον τομέα της εκπαίδευσης το Ίδρυμα παρέχει υποτροφίες σε νέους κυρίως από την Ελλάδα και την Κύπρο για τα πανεπιστήμια London School of Economics για πτυχίο και Cass City University of London για μεταπτυχιακό. Στον τομέα του περιβάλλοντος, το Ίδρυμα αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Cyprus Marine Environment Protection Association, υποστηρίζει τη δράση της WWF και έχει δημιουργήσει το Stelios Environmental Centre in Pedoulas. Όσον αφορά στον τομέα της επιχειρηματικότητας, το Ίδρυμα έχει θεσμοθετήσει ετήσια Βραβεία Επιχειρηματικότητας στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Μονακό (χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται). 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter