Για σύνθετη ενιαία ονομασία των Σκοπίων μίλησε ο Κοτζιάς – «Έχουμε εμπιστοσύνη στον Υπουργό» είπε ο Καμμένος

Για σύνθετη ενιαία ονομασία των Σκοπίων μίλησε ο Κοτζιάς – «Έχουμε εμπιστοσύνη στον Υπουργό» είπε ο Καμμένος

Για σύνθετη και ενιαία ονομασία για όλες τις χρήσεις ως προς το ονοματολογικό της πΓΔΜ, μίλησε ο υπ. Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, παραπέμποντας στη συμφωνία του Βουκουρεστίου.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κάλεσε σε συνεννόηση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στις δηλώσεις του, υπογράμμισε ότι έχει εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ως προς το θέμα των Σκοπίων.   

Το ραντεβού

Το επόμενο «ραντεβού» των δύο πλευρών (αν και δεν ανακοινώθηκε από τον ΟΗΕ αλλά αποκαλύφηκε από τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας) είναι πλην συγκλονιστικού απροόπτου στις 19 Ιανουαρίου στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, όπου μετά από πρόσκληση του μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, θα καθίσουν στο τραπέζι οι διαπραγματευτές της Ελλάδας και των Σκοπίων, Αδαμάντιος Βασιλάκης και Βάσκος Ναουμόφσκι.

Για την ουσία του θέματος οι όποιες επαφές γίνονται αυτήν τη στιγμή είναι διευρευνητικού χαρακτήρα ενώ ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως αναμένει κάποια ουσιαστική κίνηση καλής θέλης από την άλλη πλευρά αφού η αλλαγή ρητορικής και μόνο δεν φτάνει.

Σύμφωνε τέλος με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά δεν επιβεβαιώνει ακόμη το Μαξίμου την ερχομένη Δευτέρα ή Τρίτη, θα βρεθεί στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της ΠΓΔΜ, Μπούγιαρ Οσμάνι ο οποίος θα συναντηθεί με τον Νίκο Κοτζιά και τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο Euronews, απέρριψε το δημοψήφισμα για το Σκοπιανό, αλλά δεν απέκλεισε το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter