Για τον Κυριάκο και τον Άδωνη η κυπριακή εταιρεία είναι offshore (Δείτε το έγγραφο)

Για τον Κυριάκο και τον Άδωνη η κυπριακή εταιρεία είναι  offshore (Δείτε το έγγραφο)

Δυο μέτρα και δυο σταθμά κατά την πάγια τακτική της ΝΔ. Η εταιρεία που ξέχασε να δηλώσει ο Άδωνης Γεωργιάδης είναι… εξωχώρια. Η εταιρεία που είχε ο γνωστός ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης ήταν… offshore και σύσσωμη η ΝΔ έσπευσε να το υποστηρίξει στη Βουλή.

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του κόμματος ήταν μεταξύ των ερωτώντων βουλευτών της Ν.Δ. που χαρακτήρισαν την κυπριακή LtD εταιρεία του Παύλου Χαϊκάλη, offshore!

«Δεν πρόκειται για offshore εταιρεία» δηλώνει σε όλους τους τόνους και σε όλα τα διαθέσιμα μέσα (τηλεοπτικά παράθυρα, ραδιοφωνικές εκπομπές και μέσα κοινωνικής δικτύωσης) ο αντιπρόεδρος της Ν. Δημοκρατίας, Άδωνης Γεωργιάδης, αναφορικά με την αδήλωτη κυπριακή εταιρεία που όπως αποκάλυψε το Documento, κατείχε επί 10 χρόνια –παρανόμως μετά από το νόμο του 2010- χωρίς μάλιστα να τη δηλώνει στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που κατέθετε.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό όμως είναι το έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα το documentonews.gr. Συγκεκριμένα πρόκειται για ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου που κατέθεσαν στις 25 Αυγούστου 2015, 18 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με θέμα: «Που έχει φθάσει η έρευνα της ‘αδιάφθορης αριστερής Κυβέρνησης για την συμμετοχή της σε εξωχώρια (offshore) εταιρεία;» Η ερώτηση γίνεται αναφορικά με την περιβόητη κυπριακή εταιρεία METROFIN LIMITED, του Παύλου Χαϊκάλη.

Πρώτο όνομα στη λίστα των ερωτώντων βουλευτών εμφανίζεται αυτό του Λευτέρη Αυγενάκη, νυν γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Αξιοσημείωτο όμως –λόγω του πως βλέπουμε πλέον να αντιμετωπίζει τις κυπριακές LtD εταιρείες- είναι ότι την ερώτηση υπογράφει και ο ίδιος ο Άδωνης Γεωργιάδης. Και όχι μόνο αυτού, αλλά και του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη. Αναρωτιόμαστε αν ο κ. Μητσοτάκης ενστερνίζεται ακόμα την άποψη ότι μια κυπριακή LtD εταιρεία είναι offshore και γι’ αυτό το λόγο δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για την κυπριακή LtD εταιρεία του αντιπροέδρου του. Να σημειωθεί πως την ερώτηση υπογράφουν κι άλλα σημαίνοντα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Θεόδωρος Φορτσάκης, ο Σίμος Κεδίκογλου, η Άννα Καραμανλή και ο Καράογλου Θεόδωρος.

Αξίζει να επισημανθεί πως στο κυριακάτικο δημοσίευμα του Documento δεν γίνεται λόγος για offshore εταιρεία, αλλά για αδήλωτη εξωχώρια κυπριακή εταιρεία, που διαγράφεται οριστικά στις 11 Ιανουαρίου 2016. Παράλληλα, επειδή η επίμαχη εταιρεία έχει ως σκοπό τη «λειτουργία βιβλιοπωλείου κι άλλα» στο ρεπορτάζ θιγόταν η ανάγκη να διερευνηθεί η δραστηριότητα της εταιρείας, εφόσον στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση της Novartis γινόταν λόγος για «ξέπλυμα παράνομου χρήματος» που πραγματοποιούσε ο κ. Γεωργιάδης μέσω εκδοτικών του δραστηριοτήτων, την ώρα μάλιστα που η εν λόγω εταιρεία δεν αναγραφόταν στις δηλώσεις πόθεν έσχες του αντιπροέδρου της Ν.Δ.

«Είναι απολύτως αναγκαίο τόσο για τη θωράκιση της δημοκρατίας και των πολιτικών θεσμών όσο και για την ύπαρξη του αισθήματος δικαίου, ισότητας και ισονομίας, να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και σαφής βούληση, με πράξεις, για την καταπολέμηση της διαφθοράς, η οποία αποτελεί προτεραιότητα όλων μας», καταλήγει η ερώτηση των 18 βουλευτών, τοποθέτηση που προσυπογράφουμε μέχρι κεραίας για όλες τις περιπτώσεις και φυσικά και για την κυπριακή LtD εταιρεία του κ. Γεωργιάδη…     

https://www.documentonews.gr/filegrid/2018/05/02/5ae99df9cd3a18672a01eac3.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter