Για τρίτη θητεία στο Die Linke το «ζεύγος» Κίπινγκ και Ρίξινγκερ

Για τρίτη θητεία στο Die Linke το «ζεύγος» Κίπινγκ και Ρίξινγκερ

Στην ηγεσία του κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke) επανεξελέγησαν η Κάτια Κίπινγκ και ο Μπερντ Ρίξινγκερ, στο 6ο συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιείται στη Λειψία. Σε κεντρικό θέμα του συνεδρίου αναδείχτηκε το προσφυγικό.

Ειδικότερα, η κ. Κίπινγκ έλαβε το 64,46% των ψήφων, ενώ ο κ. Ρίξινγκερ το 73,8% και οι δυο τους εκλέγονται για τρίτη φορά από το 2012 επικεφαλής του κόμματος.

«Το συνέδριο επιβεβαιώνει μια σημαντική, ουσιαστική απόφαση κατεύθυνσης: η καταπολέμηση των αιτίων της προσφυγιάς πάει μαζί με τα ανοιχτά σύνορα και με μια κοινωνική “επίθεση” για όλους τους ανθρώπους στη χώρα. Η αριστερά είναι και παραμένει το κόμμα το οποίο αγωνίζεται κατά του ρατσισμού και υποστηρίζει την αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες», δήλωσε ο κ. Ρίξινγκερ.

Νωρίτερα η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Ζάρα Βάγκενκνεχτ είχε ταχθεί υπέρ της χορήγησης ασύλου σε πρόσφυγες πολέμου, είχε ωστόσο εκφράσει επιφυλάξεις σχετικά με το εάν η Γερμανία θα πρέπει να είναι ανοιχτή και χωρίς περιορισμούς στους μετανάστες που αναζητούν εργασία. Με την ολοκλήρωση του συνεδρίου πριν από λίγη ώρα η κ, Βάγκενκνεχτ εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι το πρόγραμμα του κόμματος δεν περιλαμβάνει πλέον την φράση «ανοιχτά σύνορα για όλους».

Συμβιβαστική εμφανίστηκε και η κ. Κίπνγκ στην ομιλία της, τονίζοντας ότι «δεν χρειάζεται να επιλέξει κανείς τη μία ή την άλλη πλευρά, διότι είμαστε όλοι με την πλευρά της Αριστεράς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter