Γιατί δεν ανοίγει το στόμα του ο Ομπάμα για τον Τραμπ;

Γιατί δεν ανοίγει το στόμα του ο Ομπάμα για τον Τραμπ;

Σιγή ιχθύος τηρούν τουλάχιστον για την ώρα οι Ομπάμα σε σχέση με την κυβέρνηση Τραμπ και τον ίδιο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Αν και μπορεί να μοιράζονται τις απόψεις τους με το στενό τους κύκλο, δεν έχουν αναφερθεί ποτέ δημόσια στον Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ανώτατο σύμβουλο του προέδρου Ομπάμα, Ντέιβιντ Άξελροντ, ούτε και πρόκειται να το κάνουν γιατί «σέβονται πολύ τον ρόλο ενός πρώην προέδρου και θεωρούν ότι δεν είναι σωστό ένας πρώην πρόεδρος να κοιτάζει συνεχώς από κοντά τους διαδόχους του και να σχολιάζει την κάθε τους απόφαση» και προσέθεσε ότι «ο προκάτοχος του Ομπάμα δεν το έκανε αυτό. Προφανώς τώρα μιλάμε για ασυνήθιστες περιστάσεις, αλλά πιστεύω ότι θα προσπαθήσει να σεβαστεί την παράδοση και θα μιλήσει μόνο σε συγκεκριμένες στιγμές αν θεωρήσει ότι είναι επιτακτική ανάγκη».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Μισέλ Ομπάμα. Ωστόσο, σε ομιλίες της έχει ασκήσει έμμεση κριτική στην αμερικανική κυβέρνηση, χωρίς όμως να αναφέρει το όνομα του Προέδρου Τραμπ. Και αν και είχε δηλώσει τον περασμένο Δεκέμβριο αστειευόμενη ότι θα φορά μόνο μαύρα για τα επόμενα δύο χρόνια, αποδείχτηκε ότι τελικά δεν βρήκε λόγο να απαρνηθεί την πολύχρωμη γκαρνταρόμπα της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter