Γιατί ο Αντρέ Ονάνα κοίταζε τακτικά στις εξέδρες του Johan Cruijff Arena!

Γιατί ο Αντρέ Ονάνα κοίταζε τακτικά στις εξέδρες του Johan Cruijff Arena!

Ο Αντρέ Ονάνα, ο 22χρονος Καμερουνέζος τερματοφύλακας του Άγιαξ, κοίταζε τακτικά τις εξέδρες του Johan Cruijff Arena, κατά τη διάρκεια του αγώνα Champions League με την ΑΕΚ (3-0).

Όχι τυχαία, αφού εκεί βρίσκονταν, ο πατέρας του Φρανσουά και η μητέρα του Αντέλε, που κοίταζαν με υπερηφάνεια τον υιό τους.

«Όταν άκουσα «Αντρέ Ονάνα», νούμερο 24» από τα ηχεία και στη συνέχεια τον είδα στην οθόνη, σα να μου κόπηκε η αναπνοή. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν φανταστική», είπε ο Φρανσουά Ονάνα, ενώ η μαμά Αντέλε τόνισε: «Κανονικά δεν μου αρέσει να πηγαίνω στο γήπεδο, γιατί συχνά νιώθω νευρική όταν βλέπω τον Αντρέ να παίζει. Αλλά είναι ξεχωριστό να βλέπουμε τον υιό μας να παίζει σε ένα τόσο μεγάλο στάδιο».

Για τον Αντρέ δεν είναι προφανές ότι οι γονείς του πάνε στο γήπεδο για να τον παρακολουθήσουν. «Ποτέ δεν έρχονταν στους αγώνες μου πριν. Ο πατέρας μου δεν ήθελε να παίζω ποδόσφαιρο. «Ποδόσφαιρο; Αυτό δεν ήταν καλό. Πρέπει να πας στο σχολείο», είπε. Μου είπε ότι πρέπει να παίζω ποδόσφαιρο μόνο κατά τη διάρκεια σχολικών διακοπών. Αλλά αποφάσισα διαφορετικά», σημείωσε ο τερματοφύλακας του Άγιαξ.

«Η πρώτη φορά που ήρθαν να με παρακολουθήσουν ήταν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στη Βαρκελώνη στο UEFA Youth League, όταν με την Μπαρτσελόνα αντιμετωπίσαμε την Παρί ΣΖ. Και τώρα οι αγώνες εναντίον της Γκρόνινγκεν και της ΑΕΚ. Νομίζω ότι είναι φανταστικό όταν είναι εκεί. Κάθε φορά που ήμασταν στην επίθεση, κοίταζα για λίγο να δω τον πατέρα μου. Ειδικά όταν εκτελούσαμε κόρνερ», πρόσθεσε ο Ονάνα που έκανε το ντεμπούτο του στο Champions League.

«Μπορώ να πω ότι ένα όνειρο έχει γίνει πραγματικότητα. Είναι το υψηλότερο δυνατό για κάθε παίκτη. Εργαζόμαστε σκληρά για κάθε ημέρα».

Ο Φρανσουά συνειδητοποιεί επίσης πόσο ιδιαίτερο είναι: «Πρέπει να ξέρετε ότι μόνο λίγοι ποδοσφαιριστές από το Καμερούν έχουν παίξει στο Champions League. Ο Σαμουέλ Ετό’Ο είναι ένα παράδειγμα. Ο αγαπημένος μου παίκτης, επειδή ο Αντρέ ξεκίνησε στην Ακαδημία του Ετό Ό και στη συνέχεια έκανε το βήμα προς τη Μπαρτσελόνα. Ο Ετό΄Ο έχει σημασία στην ανάπτυξή του. ‘Όταν ο Άγιαξ έπαιξε στον τελικό του Europa League, υπήρξε ένα μεγάλο πάρτι στο σπίτι. Για εσάς μπορεί να είναι φυσιολογικό, αλλά στο Καμερούν είναι κάτι τεράστιο! Υπήρχαν 200 άτομα που παρακολούθησαν το παιχνίδι σε μεγάλη οθόνη. Ποτέ πριν, ένας τερματοφύλακας από το Καμερούν δεν έπαιξε ευρωπαϊκό τελικό. Ο Αντρέ επέλεξε τον δικό του δρόμο και είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι γι αυτό».

https://www.instagram.com/p/Bn8YsNTCVVZ/

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter