Γιατί ο Κυριάκος υποβάθμισε τον Άδωνι

Γιατί ο Κυριάκος υποβάθμισε τον Άδωνι

Από δυο χωριά χωριάτες παραμένουν στη ΝΔ ακόμη και μετά την ανακοίνωση των αλλαγών στο επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος, οι οποίες πριν ακόμη δημοσιοποιηθούν είχαν προκαλέσει σκεπτικισμό σε πολλά στελέχη .

Η αφαίρεση του χαρτοφυλακείου του τομέα της Άμυνας από τον Άδωνι Γεωργιάδη, φαίνεται ότι ικανοποιεί τους καραμανλικούς και όχι μόνο, καθώς, όπως λένε, εκλαμβάνεται ως μια πρώτη υποβάθμισή του, η οποία μάλιστα ήρθε και αμέσως μετά την κομματική επίδειξη ισχύος του αντιπροέδρου στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, όπου μετά από παρέμβασή του η ΝΔ άλλαξε την αρχική της θέση που ήταν η τουλάχιστον επί της αρχής ψήφιση του σχεδίου νόμου..

Πολλοί βουλευτές, οι οποίοι κατά το παρελθόν δεν έχουν αποφύγει να δημοσιοποιήσουν την αντίθεσή τους με την ακροδεξιά ρητορική του αντιπροέδρου της ΝΔ, συνδέουν τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων του με μια προσπάθεια της ΝΔ να στραφεί προς το χώρο του κέντρου, μακριά από τον ακραίο πολιτικό λόγο του Αδωνι Γεωργιάδη.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έχει δεχθεί εσωκομματικές βολές ότι εκφράζει ακροδεξιές θέσεις, οι οποίες δεν απηχούν στον πολιτικό λόγο του κόμματος. Το γεγονός που πρόσφατα είχε αναγκάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπερασπιστεί την επιλογή του. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και τώρα από την Πειραιώς κρατούνται χαμηλοί τόνοι και η αφαίρεση του τομέα της Άμυνας από τον Άδωνι Γεωργιάδη επιχειρείται να προβληθεί ως απόφαση του Προέδρου οι δυο αντιπρόεδροι του κόμματος να μην έχουν άλλες θέσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως ο έτερος αντιπρόεδρος Κ. Χατζηδάκης, ουδέποτε είχε αναλάβει να εκπροσωπήσει κάποιο τομέα του κόμματος.

Ενστάσεις και εντάσεις προκαλεί , από την άλλη και η τοποθέτηση της Μαρίας Σπυράκη στη θέση της εκπροσώπου Τύπου. ¨Όπως λένε στελέχη του κόμματος, παρότι η δυναμική παρουσία και η ‘υψηλή ρητορική’ που αναμένεται ότι θα ακολουθήσει η Μαρία Σπυράκη, θα αντισταθμίσει τη μερική απόσυρση του Άδωνι Γεωργιάδη, επιφυλάξεις εκφράζονται για το εάν τελικά θα μπορέσει να συγκεράσει τις διαφορετικές φωνές μέσα στη ΝΔ .

Ακροθιγώς, στελέχη της ΝΔ υπενθυμίζουν ότι η νέα εκπρόσωπος έχει θητεύσει στο ΠΑΣΟΚ , επιχειρώντας να της προσάψουν …αδυναμία να απευθυνθεί στη στελεχιακή βάση της ΝΔ . Στον αντίποδα, οι βουλευτές της ΝΔ που προσδοκούν στην παρουσία της υπενθυμίζουν ότι εξελέγη πρώτη σε σταυρούς ευρωβουλευτής με τη σημαία της ΝΔ.

Προβληματισμό στους κόλπους της ΝΔ προκαλεί και το γεγονός ότι η Μ. Σπυράκη για ένα χρονικό διάστημα θα παραμείνει και στην Ευρωβουλή-σύμφωνα με πληροφορίες το είχε ζητήσει η ίδια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη , δεδομένου ότι έχει αναλάβει συγκεκριμένες υποχρεώσεις στο Ευρωκοινοβούλιο. Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές, που παρότι θετικά διακείμενοι στην επιλογή της νέας εκπροσώπου Τύπου, επισημαίνουν ότι ο νέος της ρόλος είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και είναι δύσκολο να μπορέσει να ανταπεξέλθει με μερική παρουσία . Υποδεικνύουν έτσι ότι πρέπει κατά το δυνατόν να παραιτηθεί από την Ευρωβουλή.

Εν τω μεταξύ, δεν πρέπει να θεωρείται άσχετη με τις αλλαγές που σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κόμμα και η συνάντησή του με τον Επίτροπο Μετανάστευσης Δημ. Αβραμόπουλο. Παρότι, η επίσημη ενημέρωση περιορίζει τη συνάντηση των δυο στο επίπεδο των αρμοδιοτήτων του κ. Αβραμόπουλου, οι πληροφορίες επιμένουν ότι συζητήθηκε το ενδεχόμενο της επανόδου του στην εσωτερική πολιτική πραγματικότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσεχές διάστημα, αναμένεται να ανακοινωθούν αλλαγές και σε επίπεδο Τομεαρχών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter