Γιατί ο Τσίπρας άλλαξε ζωγραφικό πίνακα στο Μέγαρο Μαξίμου (Photos)

Γιατί ο Τσίπρας άλλαξε ζωγραφικό πίνακα στο Μέγαρο Μαξίμου (Photos)

Αλλαγές στη διακόσμηση του Μεγάρου Μαξίμου έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως μας ενημέρωσε μέσω Instagram.

Ο λόγος δεν ήταν «αισθητικός» αφού ο πίνακας «Ναυμαχία της Σαλαμίνας» του Κωνσταντίνου Βολανάκη ήταν και παραμένει θαυμάσιος αλλά πρέπει να εκτεθεί στο ευρύ κοινό.

Όπως σημείωσε τον χώρο κοσμεί πλέον ο τελευταίος πίνακας του Παναγιώτη Τέτση «Ύδρα Ι», ο οποίος και τον αντικατέστησε.

«Ένας καινούργιος πίνακας κοσμεί από σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου. Η «Υδρα Ι», τελευταίος πίνακας του Παναγιώτη Τέτση, αντικατέστησε τη «Ναυμαχία της Σαλαμίνας», του Κωνσταντίνου Βολανάκη, ενός από τους σπουδαιότερους Έλληνες ζωγράφους, προκειμένου να εκτεθεί στο ευρύ κοινό», αναφέρει η ανάρτηση του πρωθυπουργού στο Instagram.

Σημειώνεται ότι ο πίνακας του Βολανάκη θα εκτεθεί στο κοινό, στην έκθεση του Ιδρύματος Θεοχαράκη «Κωνσταντίνος Βολανάκης: Ο πατέρας της ελληνικής θαλασσογραφίας», που θα περιλαμβάνει περισσότερα από εβδομήντα εμβληματικά έργα μεγάλων διαστάσεων από την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ έως τις 13 Μαΐου.

https://www.instagram.com/p/Be0dh0THBio/

Ποιος ήταν ο Παναγιώτης Τέτσης

Ο Παναγιώτης Τέτσης γεννήθηκε στην Ύδρα το 1925 πέθανε πλήρης ημερών στις 5 Μαρτίου 2016.

Όπως έχει αναφέρει σε μία από τις πολλές συνεντεύξεις του, πηγές του ήταν τα βιώματά του. “Σπάνια καταστρέφω έργα μου. Στην ιδιοσυγκρασία μου είναι να επιμένω στο να κερδίσω κάτι και όχι στο να χάνω. Έτσι επιμένω να δουλεύω ένα έργο μου έστω και αν χάσει ορισμένα σημεία από τη δροσιά της πρώτης χειρονομίας, γιατί τελικά κερδίζει σε σταθερότητα και πλαστική πυκνότητα” έλεγε.

Ένας καλλιτέχνης ανοιχτός στο κοινό, φωτεινός όπως τα έργα του ο Υδραίος Τέτσης άφησε το χρωστήρα και έφυγε για να συναντήσει τον ήλιο και τη θάλασσα.





Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter