Γιατί οι Βραζιλιάνοι θέλουν ήττα από τη Χιλή…

Γιατί οι Βραζιλιάνοι θέλουν ήττα από τη Χιλή…

Η ιστορική αντιπαλότητα Βραζιλίας και Αργεντινής είναι μία από τις πιο γνωστές και περισσότερο παθιασμένες και άγριες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. 

Η Βραζιλία, κρατάει στα χέρια της, εν μέρει, το μέλλον της Albiceleste και τις πιθανότητές της να βρεθεί στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Η Βραζιλία αντιμετωπίζει τη Χιλή, τρίτη στην ζώνη της Νότιας Αμερικής. Η Αργεντινή του Χόρχε Σαμπάολι, εκτός από τη δική της -απαραίτητη- νίκη επί του Ισημερινού, χρειάζεται μια νίκη της Βραζιλίας, για να μην αγωνιστεί στα play-off εναντίον της Νέας Ζηλανδίας.

Η πιθανότητα μίας …έμμεσης βοήθειας στην μεγάλη αντίπαλο, πυροδότησε μία ασυνήθιστη εκστρατεία στα κοινωνικά δίκτυα, μετά την ισοπαλία της Αργεντινής με το Περού: τα hashtag #EntregaBrasil και #EntregaProChile έγιναν εξαιρετικά δημοφιλή στο Twitter στη Βραζιλία όλο το Σαββατοκύριακο, με χιλιάδες οπαδούς να ζητούν από την εθνική τους να χάσει από τη Χιλή, προκειμένου να μείνει εκτός Μουντιάλ, η Αργεντινή.

Πολλοί υπενθύμισαν το 6-0 εναντίον του Περού στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1978, άλλοι το «χέρι του Θεού» και τον αποκλεισμό στο Μουντιάλ της Ιταλίας το 1990. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των tweets σχετίζονται με την συντριβή (1-7) από την Γερμανία στο Μουντιάλ του 2014. Πολλοί Βραζιλιάνοι δεν ξεχνούν ότι χιλιάδες Αργεντινοί βγήκαν στους δρόμους πανηγυρίζοντας την πιο ταπεινωτική ήττα στην ιστορία της Selecao.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter