Γιος Νίκου Μομφεράτου: Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται τόσος θόρυβος με την άδεια Κουφοντίνα

Γιος Νίκου Μομφεράτου: Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται τόσος θόρυβος με την άδεια Κουφοντίνα

Την άποψή του μετά τον θόρυβο που έγινε για την άδεια που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα εξέφρασε ο γιος του δολοφονηθέντος από τη 17Ν εκδότη της «Απογευματινής» Νίκου Μομφεράτου, Γιώργος.

Ο Γιώργος Μομφεράτος, μιλώντας στα Παραπολιτικά, διερωτήθηκε γιατί γίνεται τόσος ντόρος με το ζήτημα, τονίζοντας μάλιστα ότι «ο νομικός μας πολιτισμός λέει ότι θα βγουν από τη φυλακή και νομίζω ότι είναι σωστό κάποια στιγμή να βγαίνουν οι καταδικασθέντες σε ισόβια».

Αναφορικά με τη διήμερη άδεια του Κουφοντίνα είπε: «Αν είναι ο Κουφοντίνας μέσα ή έξω από τη φυλακή λίγο με απασχολεί, αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι γιατί γίνεται ακόμα τόσος ντόρος και τι πρέπει να κάνουμε για να σταματήσει να γίνεται αυτός ο ντόρος. Ο νομικός μας πολιτισμός λέει ότι κάποια μέρα αυτοί οι άνθρωποι θα βγουν από τη φυλακή και νομίζω ότι είναι σωστό κάποια στιγμή να βγαίνουν οι άνθρωποι από τη φυλακή αλλιώς δεν έχει κανένα λόγο να αναμορφώνονται ιδίως οι ισοβίτες; Δηλαδή αν για δύο μέρες γίνεται πανικός τι θα γίνει όταν βγούνε τελειωτικά από τη φυλακή; Αυτό πρέπει να αναρωτηθούμε, πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι ως κοινωνία για να δεχτούμε ένα τέτοιο γεγονός και νομίζω ότι όταν γίνει αυτό το σημαντικό θα είναι να μη μας ενδιαφέρει, να μη μας αφορά».

«Μας απασχολεί ότι υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, κυρίως του πολιτικού κόσμου ο οποίος δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν δέχεται τη βία σαν τρόπο επίλυσης προβλημάτων και αυτό είναι ακόμα ανοιχτό. Είναι σαν να έχουμε έναν άτυπο εμφύλιο ο οποίος συνεχίζεται πολλές δεκαετίες και ο οποίος μοιάζει να αναζωπυρώθηκε τα τελευταία 5-6 χρόνια της κρίσης. Για να λύσουμε τα προβλήματά μας πρέπει να μιλήσουμε με παρρησία σε πάρα πολλά θέματα, μπορεί ακόμα να μην έχουμε λύσει θέματα από τον εμφύλιο και συζητάμε ακόμα με όρους συναισθηματικούς από τους οποίους μοιάζει να μη μπορούμε να βγούμε και να προχωρήσουμε μπροστά» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν θα περίμενε από τα μέλη της 17Ν να βγουν να ζητήσουν συγγνώμη για τον τρόπο που προσπάθησαν να περάσουν τις ιδέες τους τόνισε ότι «οι ιδέες τους δεν έχουν καμία διαφορά από ιδέες εκατομμύρια άλλων, ο μόνος λόγος που τους ακούμε είναι επειδή δολοφόνησαν ανθρώπους. Νομίζω ότι θα ήταν πολύ σημαντικό οι ίδιοι να βγουν και να καταλάβουν ότι όλο αυτό που κάνανε είναι λάθος. Δεν είναι εύκολο θέμα, πιστεύω ότι θα μπορούσε να οδηγήσει τους ανθρώπους αυτούς σε τεράστια απελπισία αυτό το ζήτημα και νομίζω ότι δεν έχουν το θάρρος να το κάνουν οπωσδήποτε όμως θα ήταν σημαντικό όπως έγινε και στην Ιταλία».

Σημείωση:

Ο Νικόλαος Μομφεράτος (28 Φεβρουαρίου 1924 – 21 Φεβρουαρίου 1985) ήταν Έλληνας εκδότης και τραπεζίτης, στενός φίλος και συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες του κεντροδεξιού Τύπου, και από τα πιο γνωστά θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Στις 21 Φεβρουαρίου 1985 δολοφονήθηκε στην διασταύρωση των οδών Βουκουρεστίου και Τσακάλωφ στο Κολωνάκι από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Στην ίδια τρομοκρατική επίθεση, τραυματίστηκε σοβαρά ο οδηγός του, Παναγιώτης Ρουσέτης. Ο Παναγιώτης Ρουσέτης μετά από 11 μέρες νοσηλείας κατέληξε στο νοσοκομείο…. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter