Γιούνκερ: Ένας εμπορικός πόλεμος Ευρώπης-ΗΠΑ δεν συμφέρει κανέναν

Γιούνκερ: Ένας εμπορικός πόλεμος Ευρώπης-ΗΠΑ δεν συμφέρει κανέναν

Ένας εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη δεν θα ήταν καλός για καμία από τις δύο πλευρές, προειδοποιεί με συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας, αν η Ευρώπη μπορεί να αντέξει έναν εμπορικό πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Γιούνκερ είπε: «Ένας εμπορικός πόλεμος δεν θα ήταν προς το συμφέρον ούτε της Ευρώπης ούτε των ΗΠΑ».

Ο Γιούνκερ είπε πως τα σχόλια της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ περί προστατευτισμού πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη και επίσης ότι πρέπει να υπάρξει προετοιμασία.

Την Πέμπτη (προχθές) ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν είπε πως η κυβέρνηση Τραμπ δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε εμπορικούς πολέμους, αλλά συγκεκριμένες εμπορικές σχέσεις χρειάζεται να επανεξεταστούν για να γίνουν πιο δίκαιες για τους αμερικανούς εργαζομένους.

Ο Γιούνκερ είπε πως χαίρεται που θα συναντηθεί με τον ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε την Τρίτη και πρόσθεσε: «Θέλουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στην ΕΕ και στην Ιαπωνία φέτος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter