Γιούνκερ: Φόβοι για νέες μεταναστευτικές ροές σε περίπτωση χτυπήματος στη Συρία

Γιούνκερ: Φόβοι για νέες μεταναστευτικές ροές σε περίπτωση χτυπήματος στη Συρία

Ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι η έκτακτη συνεδρίαση του κολεγίου των Επιτρόπων στις Βρυξέλλες υπό τη πίεση της νέας κρίσης στη Συρία που λαμβάνει συνεχώς μεγαλύτερες διαστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Documentonews o Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ενημέρωσε σήμερα εκτάκτως το κολέγιο των Επιτρόπων στις Βρυξέλλες ότι η απόφαση των Αμερικανών για επίθεση στη Συρία έχει ήδη ληφθεί.

Παράλληλα εκφράστηκε από τους συμμετέχοντες η έντονη ανησυχία για πιθανή αύξηση των προσφυγικών ροών

Στο μεταξύ το πρωί της Πέμπτης θα έρθει στην Αθήνα ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά από εντολή του προέδρου της Κομισιόν.

Οι κύριοι Αβραμόπουλος και Βίτσας στις 11 και τέταρτο θα μεταβούν στο Δημαρχείο Λιβαδειάς και μαζί με τη Δήμαρχο Γιώτα Πούλου  θα επισκεφθούν τα διαμερίσματα στα οποία φιλοξενούνται πρόσφυγες.

Αμέσως μετά θα μεταβούν στο hot spot της Ριτσώνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Documentonews οι πρόνοιες που λαμβάνονται είναι προς την κατεύθυνση της αποσυμφόρησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και ιδιαίτερα της Λέσβου ώστε σε περίπτωση αρνητικών εξελίξεων στη Συρία να μπορούν να υποδεχθούν νέο κύμα προσφύγων. 

Σχετική ανακοίνωση έκανε αργά απόψε μέσω Twitter η Κομισιόν

Σημειώνεται πως ο κ. Γιούνκερ έχει ζητήσει από τους Ευρωπαίους Επιτρόπους να ακυρώσουν όποιο ταξίδι είχαν προγραμματισμένο για τις επόμενες μέρες ώστε να είναι συνεχώς στις Βρυξέλλες προκειμένου να αντιμετωπιστεί όποιο θέμα προκύψει από μια πιθανή στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter