Γιούνκερ: Η Τουρκία συνεχίζει να παρανομεί στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο (Live)

Γιούνκερ: Η Τουρκία συνεχίζει να παρανομεί στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο (Live)

Σε μία κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της χώρας, ο πρόεδρος της Κομισιόν παραθέτει ομιλία στο ελληνικό Κοινοβούλιο, παρέχοντας έμπρακτη στήριξη για την καθαρή έξοδο της Ελλάδας από την οκταετή μνημονιακή στενωπό.

Δείτε Live την ομιλία του:

_x000D_

Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε πως «η Ελλάδα πριν από το τέλος του καλοκαιριού θα είναι μια χώρα κανονική όπως οι άλλες χώρες της Ευρώπης» και παράλληλα διέψευσε τα σενάρια περί πιστοληπτικής γραμμής.

Πρόκειται για μία επίσκεψη υψηλής πολιτικής σημειολογίας, με δεδομένο πως την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών θα βρίσκεται στο Eurogroup της Σόφιας για να αναπτύξει ενδελεχώς το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας για την επόμενη μέρα της εξόδου από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής. Προφανώς, στο επίκεντρο της ομιλίας του θα βρεθεί η συνολική οικονομική συγκυρία που βρίσκει τα δημοσιονομικές προσπάθειες της Ελλάδας να υπεραποδίδουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενώ αναμένεται να δώσει και το στίγμα για την αναγκαιότητα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους προκειμένου να διασφαλιστεί απολύτως η λεγόμενη καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

Έντονο παρασκήνιο

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, πλούσιο είναι το παρασκήνιο της σημερινής επίσκεψης του προέδρου της Κομισιόν στη χώρα μας. Ο κ. Γιούνκερ φέρεται να ήταν προσκεκλημένος μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, από το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής για να παραθέσει ομιλία σε εκδήλωση στη Φιλοθέη, με αφορμή τα 20 χρόνια από το θάνατο του ιδρυτή της ΝΔ. Βάσει πρωτοκόλλου όμως, θα έπρεπε το «παρών» να δώσει και ο Αλέξης Τσίπρας, κάτι που η Πειραιώς προτίμησε να αποφύγει. Κατά τα ρεπορτάζ, οι ενδεχόμενες θετικές αναφορές στην ομιλία του κ. Γιούνκερ για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ήταν και η αιτία για να αναβληθεί η εκδήλωση, γεγονός που φέρεται να ενόχλησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο της Κομισιόν. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Κάνοντας ρελάνς, απέστειλε επίσημη πρόσκληση στον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, η οποία έγινε απευθείας αποδεκτή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter