Γκάνα: Στεφάνι σε φρούριο σκλάβων κατέθεσε η Μελάνια Τραμπ (Photos)

Γκάνα: Στεφάνι σε φρούριο σκλάβων κατέθεσε η Μελάνια Τραμπ (Photos)

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, κατέθεσε στεφάνι σήμερα σε ένα φρούριο σκλάβων, στην Γκάνα, δεσμευόμενη ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ το μέρος όπου κρατούνταν οι Αφρικανοί πριν επιβιβαστούν σε πλοία για να σταλούν και να πουληθούν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

“Είναι πολύ συγκινητικό… Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτήν την απίστευτη εμπειρία και τις ιστορίες που άκουσα” είπε αφού είδε τα μπουντρούμια και διέσχισε την “πόρτα χωρίς επιστροφή”, την έξοδο του φρουρίου στον ωκεανό.

Το ταξίδι στην Γκάνα είναι η πρώτη στάση της Μελάνια Τραμπ στην πρώτη σόλο περιοδεία της ως πρώτης κυρίας. Τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί επίσης το Μαλάουι, την Κένυα και την Αίγυπτο. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει επισκεφθεί καμία χώρα της Αφρικής αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, το 2017.

Το φρούριο Κέιπ Κοστ του 17ου αιώνα, που σήμερα είναι μνημείο, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης σκλάβων. Πολλοί ξένοι ηγέτες το έχουν επισκεφθεί, συμπεριλαμβανομένου και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Στην περιήγησή της σήμερα, η Μελάνια Τραμπ περπάτησε στις διάφορες πτέρυγες, συνοδευόμενη από τη βασίλισσα Ντέχια, που κατάγεται από την περιοχή, και έθεσε πολλές ερωτήσεις στον ξεναγό. Πέρασε από τα κανόνια και κατέβηκε στο μπουντρούμι όπου κρατούνταν, αλυσοδεμένοι, οι άνδρες. “Είναι πράγματι, πολύ συγκινητικό. Τα μπουντρούμια που είδα, είναι κάτι που πραγματικά πρέπει να δουν και να βιώσουν οι άνθρωποι και αυτό που συνέβη τόσα πολλά χρόνια πριν… είναι πραγματικά τραγωδία”, σχολίασε.

Πριν φτάσει στο φρούριο, η πρώτη κυρία επισκέφθηκε το παλάτι του φύλαρχου της περιοχής και έλαβε τη βασιλική έγκριση να επισκεφθεί το Κέιπ Κοστ, αφού προσέφερε ποτά στους ηγέτες της φυλής Φάντε. Η τελετή αυτή έγινε στην αίθουσα “Ομπάμα” που μετονομάστηκε προς τιμή του πρώην προέδρου και της οικογένειάς του, μετά την επίσκεψή τους στην περιοχή το 2009.







Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter