Γκρίνια ΠΑΣΟΚ για την ημέρα συζήτησης πρότασης νόμου που έχει καταθέσει

Γκρίνια ΠΑΣΟΚ για την ημέρα συζήτησης πρότασης νόμου που έχει καταθέσει

Η πρόταση θα συζητηθεί όπως προβλέπει ο κανονισμός σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές.

Στο πνεύμα και στο γράμμα του κανονισμού της Βουλής είναι ο προγραμματισμός της συζήτησης της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και το ακατάσχετο των λογαριασμών.

Αυτή την απάντηση δίνουν κοινοβουλευτικές πήγες στις διαμαρτυρίες που εκφράστηκαν από την πλευρά του κόμματος της Φώφης Γεννηματά, που κάνει λόγο για προσπάθεια υποβάθμισης της συζήτησης επειδή θα γίνει την Πέμπτη αμέσως μετά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία.

Ο κανονισμός της Βουλής -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- ορίζει πως οι προτάσεις νόμων της αντιπολίτευσης συζητούνται την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα χωρίς περιορισμούς για την συζήτηση νομοσχεδίων την ίδια ημέρα. Έτσι το πρωί την Πέμπτης θα συζητηθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με την διαδικασία του επείγοντος και στην συνέχεια η πρόταση νόμου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Θυμίζουμε ότι οι προτάσεις νόμου των κομμάτων της αντιπολίτευσης που προβλέπουν ή προκαλούν δαπάνες επί του προϋπολογισμού δεν τίθενται σε ψηφοφορία. Απλά γίνεται συζήτηση και ανταλλάσσονται πολιτικά επιχειρήματα. ​

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter