Γνωστή σοκολατοβιομηχανία στη Βρετανία στοκάρει μεγάλες ποσότητες σοκολάτας και μπισκότων

Γνωστή σοκολατοβιομηχανία στη Βρετανία στοκάρει μεγάλες ποσότητες σοκολάτας και μπισκότων

Ο ιδιοκτήτης της μεγάλης βρετανικής σοκολατοποιίας Cadbury, Mondelez International, αποθηκεύει συστατικά, σοκολατάκια και μπισκότα στη Βρετανία για να αποφύγει ανεπιθύμητες διακοπές στην τροφοδοσία των εργοστασίων της αλλά και της λιανικής αγοράς σε περίπτωση σκληρού Brexit.

Οι προετοιμασίες στην Cadbury είναι οι πιο πρόσφατες σε μια σειρά από διαρκώς αυξανόμενες σε αριθμό μεγάλες εταιρείες, που δεν είναι ικανοποιημένες από την έλλειψη μέχρι στιγμής μιας συμφωνίας εξόδου από την ΕΕ, καθώς η προγραμματισμένη από τη Βρετανία αποχώρηση της 29ης Μαρτίου φαίνεται πως απομακρύνεται χρονικά.

Ενώ πολλές βιομηχανίες στη Βρετανία επιθυμούν σαφώς μια συμφωνία Brexit που θα επέτρεπε την ελεύθερη ροή προϊόντων, η Mondelez προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο, ανέφεραν οι «Times» επικαλούμενοι τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού τμήματος της εταιρείας.

“Διατηρούμε υψηλότερα επίπεδα αποθεμάτων σε συστατικές πρώτες ύλες και τελικά προϊόντα”, δήλωσε ο Hubert Weber, προσθέτοντας ότι τα σχέδια έκτακτης ανάγκης της Mondelez ισχύουν επειδή το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι αυτάρκες όσον αφορά τις πρώτες ύλες τροφίμων.

Σε ανάλογη δήλωση, ένας εκπρόσωπος της Mondelez τόνισε: «Όπως όλες οι επιχειρήσεις, παρακολουθούμε τη διαδικασία λήψης πολιτικών αποφάσεων και προετοιμάζουμε την εταιρεία μας για μια σειρά δυνητικών αποτελεσμάτων».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter