Γνωστός μετεωρολόγος προβλέπει συνάδελφοί του να… σκίζουν τα πτυχία τους – Ανατροπή με χιόνια από Δευτέρα (Video)

Γνωστός μετεωρολόγος προβλέπει συνάδελφοί του να… σκίζουν τα πτυχία τους – Ανατροπή με χιόνια από Δευτέρα (Video)

Αυτό το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που μας πλησιάζει από το Ιόνιο πραγματικά θα μας τρελάνει, δηλώνει ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Όπως εξηγεί, σε κάθε νέο «τρέξιμο» των προγνωστικών μοντέλων (κάθε 6 ώρες λαμβάνουν τα νεότερα στοιχεία), φαίνεται ότι ακολουθεί διαφορετική πορεία με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν οι επιστήμονες να ξέρουν επακριβώς τις περιοχές που θα “χτυπήσουν” οι πιο ισχυρές καταιγίδες.

Και συνεχίζει ο Γ. Καλλιάνος στη χθεσινοβραδυνή ανάρτησή του: 

Μέχρι ένα ικανοποιητικό σημείο γνωρίζουμε τι πρόκειται να συμβεί και τα εξηγώ αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο, αλλά αν αλλάζει θέση το κέντρο του χαμηλού κάθε 6 ώρες, διαφοροποιούνται και κάποια δεδομένα.

Για παράδειγμα, με τα νεότερα στοιχεία, ενώ πριν από 6 ώρες δεν περιμέναμε βροχές στην Αττική την Κυριακή, τώρα φαίνεται ότι θα επιμείνουν. Ή και ακόμη ότι αυξάνονται τα χιλιοστά νερού που θα σημειωθούν στην κεντρική και βόρεια Πελοπόννησο διότι από εκεί κοντά θα περάσει το χαμηλό.

Όλα αυτά θα τα δούμε τις επόμενες ώρες με τα νεότερα στοιχεία. Πραγματικά σας μιλάω και με όλη την ειλικρίνεια που με διακατέχει, αυτό το βαρομετρικό χαμηλό χαμηλό θα κάνει πολλούς μετεωρολόγους να “σκίσουν” τα πτυχία τους (τρόπος τους λέγειν) διότι φαντάζει απρόβλεπτη η πορεία του και επομένως απρόβλεπτο το νερό που θα “πέσει” σε κάποιες περιοχές.

Καλλιάνος: Μετά τις καταιγίδες, εξπρές κρύο και -4β. Κελσίου – Πού θα χιονίσει τη Δευτέρα (χάρτες)

https://www.facebook.com/meteo.kallianos/videos/891962000955652/

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter