Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Google: Σταματά το πρόγραμμα Titan, που θα έδινε ίντερνετ σε απομακρυσμένες περιοχές

Τον τερματισμό του προγράμματος Titan, που περιελάμβανε drones για την παροχή Ίντερνετ σε απομακρυσμένες περιοχές, επιβεβαίωσε πρόσφατα η Google, τρία μόλις χρόνια αφότου εξαγόρασε την εταιρεία.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν σχεδιαστεί με σκοπό να παρέχουν υπηρεσίες Ίντερνετ σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές, συμπληρώνοντας το πρόγραμμα Loon της εταιρείας -μια παρόμοια πρωτοβουλία με αερόστατα.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, τα ηλιακά ιπτάμενα οχήματα της Google αντιμετώπιζαν σοβαρές τεχνικές δυσκολίες και προκλήσεις στη χρηματοδότηση. Την Τετάρτη, το blog 9to5 της Google αποκάλυψε ότι το πρόγραμμα Titan είχε στην ουσία τερματιστεί από τις αρχές του 2016.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η X, το τμήμα της Google υπεύθυνο για το Titan, επιβεβαίωσε την είδηση.

«Το Titan ήρθε στο X στα τέλη του 2015. Σταματήσαμε την εξερεύνηση των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων μεγάλου υψόμετρου για πρόσβαση στο Ίντερνετ λίγο αργότερα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Συγκριτικά, σε αυτό το σημείο τα οικονομικά και το εφικτό πρόγραμμα Loon παρουσιάζουν ένα πολύ πιο ελπιδοφόρο τρόπο για να παράσχουμε Ίντερνετ στις αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου».

Η Google εξαγόρασε την Titan Aerospace to 2014, στην προσπάθειά της να ανταγωνιστεί το Facebook που είχε βάλει στόχο ένα παρόμοιο εγχείρημα.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.