Γραφεία ΠΑΣΟΚ, ένας παραδοσιακός στόχος τρομοκρατών

Γραφεία ΠΑΣΟΚ, ένας παραδοσιακός στόχος τρομοκρατών

Η σημερινή επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, δεν ήταν η πρώτη, μιας και αποτελούν έναν διαχρονικό στόχο διάφορων ομάδων, με κυριότερες επιθέσεις αυτές της 17Ν, που χρησιμοποίησε ρουκέτες, αλλά και της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα», που χρησιμοποίησε Καλάσνικοφ.

Έτσι προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να επιρρίψει ευθύνες στη σημερινή κυβέρνηση για έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή, σε μια εσπευσμένη αντιπολιτευτική πεπατημένη.

Θυμίζουμε μερικές από τις χαρακτηριστικότερες επιθέσεις, μη συμπεριλαμβάνοντας επιθέσεις με γκαζάκια και μολότοφ.

– Στις 2 Νοεμβρίου 1991 στο στόχαστρο της «17 Νοέμβρη» μπαίνει το λεωφορείο των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, το οποίο και αποφασίζει να «χτυπήσει» με ρουκέτα. Αποτέλεσμα της επίθεσης αυτής ήταν να σκοτωθεί ο αστυφύλακας Γιάννης Βάρης και να τραυματιστούν άλλοι επτά αστυνομικοί.

Την ανάμειξή του στη συγκεκριμένη επίθεση είχε ομολογήσει ο Χριστόδουλος Ξηρός αναφέροντας πως μαζί του συμμετείχαν ο αδελφός του Σάββας, ο Δημήτρης Κουφοντίνας και ο Βασίλης Τζωρτζάτος.

– Στις 31 Μαρτίου 1999 νέα επίθεση με ρουκέτα είχε πραγματοποιήσει η «17 Νοέμβρη» αυτή τη φορά εναντίον του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Η επίθεση έγινε από μαντρότοιχο στην πίσω πλευρά του κτιρίου, χωρίς όμως ευτυχώς να υπάρξουν θύματα, καθώς η ρουκέτα εξοστρακίστηκε χωρίς να σφηνωθεί σε σταθερό αντικείμενο και να εκραγεί.

Τη συγκεκριμένη επίθεση είχε ομολογήσει ο Βασίλης Ξηρός, ο οποίος κατέθεσε πως είχε τοποθετήσει τη ρουκέτα μαζί με τον αδελφό του Σάββα και τον Δημήτρη Κουφοντίνα και την είχαν πυροδοτήσει με αυτοσχέδιο μηχανισμό.

– Στις 25 Μαΐου 2014, ένας άγνωστος είχε πυροβολήσει δύο φορές με καλάσνικοφ εναντίον του κτιρίου. Από τους πυροβολισμούς υπήρξαν δύο μεγάλες τρύπες στο κεντρικό παράθυρο του δευτέρου ορόφου. Η πρώτη βολίδα έσπασε τη τζαμαρία του δευτέρου ορόφου και η δεύτερη βολίδα σφηνώθηκε στην πάνω δεξιά πλευρά ψευδοροφής στον τρίτο όροφο. Ύστερα από λίγες μέρες, την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Τέλος, να θυμίσουμε ότι επίθεση είχαν δεχτεί και τα γραφεία της ΝΔ, το 2013, επί Νίκου Δένδια, όταν χρησιμοποιήθηκαν επίσης Καλάσνικοφ, στα γραφεία της Συγγρού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter