Η AEK με ψυχή επέστρεψε στην κορυφή, 1-0 τον ΠΑΟΚ

Η AEK με ψυχή επέστρεψε στην κορυφή, 1-0 τον ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ έπιασε και πάλι κορυφή! Επικράτησε στο ντέρμπι των Δικεφάλων 1-0 του ΠΑΟΚ, παρ’ ότι μόλις στο 7’ αποβλήθηκε ο Αραούχο. Ο Αργεντινός επιθετικός μπροστά στον τέταρτο διαιτητή χτύπησε τον Σαμπράνο και αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα.

Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά στο 25’ δέχθηκε και το γκολ που έκρινε το παιχνίδι. Σκόρερ ήταν ο Λιβάγια που έστειλε με προβολή την μπάλα στα δίκτυα. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ρέι πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση σε σουτ του Γιόχανσον.

O αγώνας στο ΟΑΚΑ είχε στραβώσει για τον Δικέφαλο του Βορρά και στο 35’ έμεινε κι αυτός με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Σαμπράνο. Ο Περουβιανός αμυντικός ανέτρεψε τον Λιβάγια και αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στο ματς (την πρώτη την πήρε στην φάση της αποβολής του Αραούχο).

Και στο δεύτερο 45λεπτο η ΑΕΚ συνέχισε να παίζει με πάθος και ψυχή, ενώ έκανε έξυπνη διαχείριση στο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 68’ και στο 71΄οι Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ αντίστοιχα αστόχησαν από πλεονεκτική θέση. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση στο 86’. Ο Ελ Καντουρί έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Πρίγιοβιτς δεν μπόρεσε να πλασάρει, ο Ανέστης αιφνιδιάστηκε και η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δοκάρι της εστίας του.

Το ντέρμπι τελείωσε, όπως άρχισε: Με νεύρα. Στο 91’ αποβλήθηκε ο Μπίσεσβαρ για χτύπημα στον Μπακασέτα και ο Χιμένεθ για διαμαρτυρία. «Δείξαμε από το πρώτο λεπτό ότι θέλαμε το ματς. Μείναμε με δέκα παίκτες, το διαχειριστήκαμε καλά, με πολύ πάθος. Κάναμε κατάθεση ψυχής και θα το παλέψουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Είναι ευκαιρία να πάμε στη Λεωφόρο, να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα και να παραμείνουμε στην κορυφή», δήλωσε ο Μιχάλης Μπακάκης, ενώ ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου, είπε: «Οταν βρισκόμαστε στην Αθήνα δεν έχουμε τη σωστή προσέγγιση να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ματς. Τη διαφορά την έκανε η εξυπνάδα της ΑΕΚ, δεν τα παράτησαν τη στιγμή που έπαιζαν με δέκα παίκτες. Σκόραραν, πήραμε μια δεύτερη ηλίθια κάρτα και το ματς έγινε πολύ δύσκολο για εμάς. Πέραν του γκολ η ΑΕΚ δεν έκανε άλλη ευκαιρία, εμείς είχαμε τρεις φάσεις για γκολ. Ο έξυπνος τρόπος της ΑΕΚ, έκανε τη διαφορά».

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Λόπες, Γιόχανσον, Σιμόες, Χριστοδουλόπουλος (74′ Γαλανόπουλος), Λιβάγια (65′ Μπακασέτας), Αραούχο.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Ζαμπράνο, Λέοβατς (42′ Κρέσπο), Τσίμιροτ, Σάκχοφ (46′ Κάμπος), Πέλκας (68′ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Βιεϊρίνια, Πρίγιοβιτς.

Επεισόδια

Πριν την έναρξη του ντέρμπι σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια έξω από τη θύρα 35 του ΟΑΚΑ. Οπαδοί της ΑΕΚ επιχείρησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, η αστυνομία επενέβη και έγινε παρατεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική με αποτέλεσμα ο αγώνας να ξεκινάει με καθυστέρηση 15 λεπτών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter