Η αφρικανική σκόνη «καταπίνει» την Αθήνα – «Δεν είναι τοξικό το νέφος» (Photos)

Η αφρικανική σκόνη «καταπίνει» την Αθήνα – «Δεν είναι τοξικό το νέφος» (Photos)

Μετά την Κρήτη σειρά παίρνει και η Αθήνα

Αποπνικτική είναι από το πρωί της Δευτέρας η ατμόσφαιρα στην Αθήνα εξαιτίας της αφρικανικής σκόνης.

Σε συνδυασμό μάλιστα με τις αυξημένες νεφώσεις η πρωτεύουσα «χάνεται» από τον φακό με την ορατότητα να είναι ιδιαίτερα περιορισμένη.

Οι νότιοι άνεμοι μετέφεραν την αφρικανική σκόνη δημιουργώντας σκηνικό «Σαχάρας», ενώ το φαινόμενο αναμένεται να εξασθενίσει από το βράδυ της Δευτέρας.

Μπεχράκης: Το νέφος δεν έχει τοξικότητα

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Παναγιώτης Μπεχράκης, σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία από την αφρικανική σκόνη που έχει σκεπάσει τον αττικό ουρανό.

Όπως σημείωσε, το νέφος αυτό δεν έχει την τοξικότητα που έχει το νέφος της πόλης και το οποίος είναι βλαπτικό. Ωστόσο συνέστησε προσοχή σε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, στους ηλικιωμένους και τα παιδιά, καθώς, όπως είπε, καλό είναι να παραμείνουν στο σπίτι και να αποφεύγουν να κυκλοφορούν έξω.

Ο κ. Μπεχράκης πρότεινε να εισπνέουμε από τη μύτη, γιατί, όπως εξήγησε, τα σωματίδια συγκρατούνται από τις ρινικές κοιλότητες και δεν φτάνουν στους πνεύμονες. Πρότεινε επίσης να μην διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε μάσκα ή μαντίλι.

Ο καθηγητής ενημέρωσε, επίσης, για όσους πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα ή άλλα προβλήματα υγείας να αποφεύγουν τη σωματική κόπωση, διότι σε αυτή την περίπτωση εισπνέουμε μεγάλη ποσότητα από το νέφος.

Πάντως, επανέλαβε ότι οι άνθρωποι που δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες δεν διατρέχουν κίνδυνο, καθώς αυτό το νέφος δεν είναι βλαπτικό.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter