Η Άγκυρα απορρίπτει το αίτημα Γιούνκερ για άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Η Άγκυρα απορρίπτει το αίτημα Γιούνκερ για άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Πιστοί στην ανατολίτικη διπλωματία η Άγκυρα έρχεται να απαντήσει στις θέσεις που εξέφρασε χθες από την Αθήνα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Hami Aksoy, αναφερόμενος στο αίτημα Γιούνκερ για άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών επικαλέσθηκε την τουρκική «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη.

«Απορρίπτουμε τις δηλώσεις, οι οποίες απέχουν από την σοβαρότητα, αλλά και δεν έχουν νομική βάση. Οι Έλληνες στρατιώτες που παραβίασαν την τουρκική νομοθεσία δεν θα έχουν κανένα προνόμιο στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη», αναφέρει η ανακοίνωσή του και παράλληλα μιλά για «διπρόσωπη λογική της ΕΕ».

Η τουρκική πλευρά και μετά τις πληροφορίες ότι ο ίδιος ο Ερντογάν μιλώντας με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε συνδέσει την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με εκείνη των οκτώ Τούρκων στην Ελλάδα (άρα πολιτική απόφαση, όχι απόφαση της Δικαιοσύνης) αναφέρει:

«Καταδικάζουμε αυτή την διπρόσωπη λογική (της Ε.Ε.) που δεν διστάζει να κάνει σχόλια για το κράτος δικαίου όταν θέλει και άλλες φορές όταν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της, κάνει ανακοινώσεις που παρεμβαίνουν στις δικαστικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter