Η Ανατολή στο πιάτο, στο Docville εκτάκτως το Σάββατο με το Documento

Η Ανατολή στο πιάτο, στο Docville εκτάκτως το Σάββατο με το Documento

-Γεύση Ανατολής στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Γειτονιές που μυρίζουν κάρυ, κανέλα και ινδικό βούτυρο περιμένουν μια δεύτερη ευκαιρία. Μια βόλτα στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, πέρα από τις προκαταλήψεις που το συνοδεύουν, μπορεί να σας αποκαλύψει μια σημαντική αλήθεια. Ότι οι καλές φιλίες ξεκινούν γύρω από ένα τραπέζι.

-Ένας από τους σημαντικότερους Σέρβους σκηνοθέτες της γενιάς του επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών με «Το Γεφύρι του Δρίνου» του Ιβο Αντριτς. Ο Νικίτα Μιλιβόγεβιτς που μεγάλωσε στην επαρχία της Γιουγκοσλαβίας, ανδρώθηκε στο θέατρο του εμφύλιου πολέμου και εξακολουθεί να δηλώνει πολιτικοποιημένος – μα όχι στρατευμένος σκηνοθέτης δηλώνει στο «Documento»: «Ζούμε ένα είδος πολιτικής πορνογραφίας»

-Ο Θάνος Μικρούτσικος γράφει στο Documento για τους 5 πιο σημαντικούς σταθμούς στη διαδρομή του, τοποθετώντας στη βάση της την πυξίδα μιας ζωής πλημμυρισμένης με μουσική. Ενδεικτικά αναφέρει μια από τις πιο παλιές μνήμες του σε σχέση με τη μουσική ως εξής: «Η θεία μου με ανέβασε στο σκαμπό του πιάνου, ακούμπησε τα δάχτυλα του δεξιού μου χεριού στα πλήκτρα και τα καθοδήγησε με την παλάμη της. Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης της μουσικής μου περιπέτειας».

-Ο Φοίβος Δεληβοριάς μιλά στο Documento για την Ταράτσα του Φοίβου μέσα από την οποία επιθυμεί να αναβιώσει τις καλές στιγμές του ελληνικού βαριετέ. Στη συνέντευξη του στον Γιάννη Παπαϊωάννου αναφέρει πως το συγκεκριμένο πρότζεκτ αποτελεί πραγματοποίηση ενός μακρινού παιδικού του ονείρου λέγοντας χαρακτηριστικά: “ Μου άρεσε η ιδέα να φτιάξω πάλι, απ’ το μηδέν, ένα τέτοιο στέκι. Με μάγους και μπουρλέσκ χορεύτριες. Αλλά και με stand up. Και με τωρινούς σταρ της μουσικής και του θεάτρου, που θα ανατρέπουν την εικόνα τους»

-Ο Αργύρης Μπακιρτζής περιδιαβαίνει την γενέτειρα πόλη του και θυμάται τη Θεσσαλονίκη μιας άλλης εποχής. Ο τραγουδιστής των Χειμερινών Κολυμβητών εξομολογείται στο Documento έντονες μνήμες της συμπρωτεύουσας «…μια απ’ τις πρώτες μου αναμνήσεις ήταν το χαμάμ των γυναικών, με το πλήθος των γυμνών γυναικών, τα γυμνά στήθη τους να κινούνται αργά μέσα στους αχνούς και τα νερά…», ενώ ξετυλίγει το νήμα της ζωής του με την αφηγηματική δεινότητα που τον χαρακτηρίζει.

-Το φετινό Athens Pride θα γίνει το Σάββατο 10 Ιουνίου για πρώτη φορά στην Πλατεία Συντάγματος και είναι «Θέμα Παιδείας» όπως λέει το σύνθημα του. Σε μια ιστορική αναδρομή του ετήσιου φεστιβάλ διεκδίκησης των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤ κοινότητας, διαπιστώνει κάποιος με ικανοποίηση ότι τα 500 άτομα που συμμετείχαν στο φεστιβάλ της πρώτης φοράς πριν από τέσσερα χρόνια, πέρυσι έγιναν 40.000.

-Tectonics Athens. Ενα περιπετειώδες μουσικό ταξίδι στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Σημαντικοί καλλιτέχνες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής σε συνεργασία με Ελληνες μουσικούς παρουσιάζουν μια σειρά από έργα και ηχητικές περφόρμανς που εξερευνούν τις κυρίαρχες τάσεις της σύγχρονης μουσικής.

-Καλοκαιράκι μύρισε και ετοιμάζουμε τα μπανιερά μας. Μαζί μας παίρνουμε και μερικές από τις πιο όμορφες εικόνες του. Τα κινηματογραφικά κορίτσια που μας μάγεψαν απλώς φορώντας το μαγιό τους στην παραλία. Καλά μπάνια με Ούρσουλα Άντρες, Μπριζίτ Μπαρντό, Χάλι Μπέρι και όλα τα νέα hot girls του «Baywatch».

-AΔΩΝΙΣ ΚΑΙ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ. Αν η Ντίσνεϊ είχε χιούμορ, θα τους έβαζε να κάνουν την ελληνική μεταγλώττιση του Ντόναλντ Ντακ. Αν η Μοιραράκη ήταν όντως δαιμόνια, θα τους έβαζε να κουνάνε τα καρπέτια του Ουζμπεκιστάν στην οθόνη. O TAZ τους βάζει κούνια μπέλα και επισημαίνει ότι μερικές φορές ο συνδυασμός τηλεόρασης και πολιτικής είναι το απόλυτο trash show. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter