Η αντιπολίτευση στην Αθήνα ποντάρει στο ονοματολογικό

Η αντιπολίτευση στην Αθήνα ποντάρει στο ονοματολογικό

Τα επιθετικά ανακλαστικά τόσο της Αντιπολίτευσης (που πολιτικοποιεί τη συμφωνία) όσο και διάφορων κύκλων θεσμικών και μη ενεργοποιεί η συμφωνία με την πΓΔΜ για το ονοματολογικό.

Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και η Φώφη Γεννηματά, αφού αμφιταλαντεύτηκαν με το μετριοπαθές κοινό των πολιτικών τους χώρων, τελικά είδαν πίσω από τη συμφωνία μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ρίξουν την Κυβέρνηση.

Η Γερμανική FAZ είναι αποκαλυπτική για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε στην πρόταση δυσπιστίας και τι έλεγε στους ομογάλακτούς του στο ΕΚΤ όλο το προηγούμενο διάστημα.

Το επόμενο διάστημα η ΝΔ και ο φιλικός της Τύπος θα ρίξουν στη «μάχη» της συμφωνίας και τα μεγάλα μέσα. Οι δημοσκοπήσεις θα δείξουν διψήφια νούμερα μέχρι και αυτοδυναμία της ΝΔ. Από κοντά και οι γνωστοί τηλεαστέρες και πατριδοπωλητές της ακροδεξιάς με την πάντοτε παρούσα Χρυσή Αυγή.

Η Κυβέρνηση έχει χρόνο να αναδείξει τις θετικές πτυχές της συμφωνίας αρκεί σε συνεργασία με την άλλη πλευρά να προχωρήσουν σε πράξεις. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του Σοσιαλιστικού κόμματος του κ. Ζάεφ έκαναν το μεσημέρι της Κυριακής στους Ψαράδες ένα πρώτο βήμα. Σκέψεις να οριστεί συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο ένθεν κακείθεν για να τρέξει συνεργατικές δράσεις με πυρήνα την οικονομική ανάπτυξη υπάρχουν.

Μια τάξη μεγέθους της σημερινής κατάστασης στην πΓΔΜ με απούσα την Ελλάδα υπάρχει. Το 40% των επενδύσεων τα τελευταία χρόνια έγιναν από την Τουρκία. Μάλιστα σύμφωνα με έγκυρους αναλυτές στα Βαλκάνια η Άγκυρα κατάφερε να ισλαμοποιήσει τον Αλβανικό παράγοντα στη χώρα με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Αυτά συνέβαιναν την ώρα που στην Ελλάδα οι πολιτικοί έλεγαν «είναι καλύτερη η μη λύση από μια κακή λύση».

Το μεγαλύτερο όμως κέρδος για την Ελλάδα είναι η προστιθέμενη αξία της συμφωνίας σε ένα momentum όπου αναμένουμε την Πέμπτη στο Eurogroup την ολιστική συμφωνία για την έξοδο από τα μνημόνια ενώ «τρέχει» το ενεργειακό πακέτο στην ΝΑ Μεσόγειο και την Κυπριακή ΑΟΖ με τον πάντοτε απρόβλεπτο παράγοντα που ακούει στο όνομα Τουρκία και Ερντογάν παρόντα.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter