Η απάντηση της Κούνεβα για το «πόθεν έσχες» της

Η απάντηση της Κούνεβα για το «πόθεν έσχες» της

Το πόθεν έσχες της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνας Κούνεβα, απασχόλησε την Πέμπτη μερίδα του Τύπου.

Η κ. Κούνεβα εμφανίζεται με καταθέσεις της τάξης των 340.000 ευρώ, πράγμα που… γέννησε ερωτήματα τα οποία καλούσαν την τραυματισμένη προ 8ετίας με βιτριόλι στο πρόσωπο συνδικαλίστρια να απαντήσει.

Επομένως, που βρήκε η Κωνσταντίνα Κούνεβα τα λεφτά; Την απάντηση δίνει η ίδια, τονίζοντας ότι «Κάποια ΜΜΕ προσποιούνται ότι αγνοούν το μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης για να κρατηθώ στη ζωή». 

Μάλιστα, καθιστά σαφές ότι “Η δήλωση του πόθεν έσχες μου και όσα εμπεριέχονται σ’ αυτήν ως «καταθέσεις από δωρεές» είναι το απόσταγμα το μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης, που εκφράστηκε ηθικά αλλά και υλικά, για να μπορέσω ξαναβρώ τη φωνή μου, να ανακτήσω λίγη από την όρασή μου, να σταθώ ξανά στα πόδια μου”.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2008, η Κωνσταντίνα Κούνεβα δέχτηκε δολοφονική επίθεση στο πρόσωπο με βιτριόλι “ως μετανάστρια, συνδικαλίστρια και γυναίκα”, όπως δηλώνει, εξ’ αιτίας της συνδικαλιστικής της δράσης. Η κ. Κούνεβα κέρδισε την δίκη κατά των εργοδοτών της, η οποία ανετράπη από το Εφετείο τον Μάιο του 2016, οπότε και η κ. Κούνεβα προχώρησε σε προσβολή της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου. Στο πλευρό της, το κίνημα αλληλεγγύης, το οποίο χαρακτήρισε την απόδαση του Δικαστηρίου “επικρότηση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας”

Ολόκληρη η δήλωση

“Οκτώ χρόνια ακριβώς μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον μου, τον Δεκέμβρη του 2008, για λόγους που η ελληνική κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά, ορισμένα ΜΜΕ επιχειρούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι τα χρήματα που προσέφεραν χιλιάδες άνθρωποι για να κρατηθώ στη ζωή είναι προϊόν ύποπτου πλουτισμού.

Η δήλωση του πόθεν έσχες μου και όσα εμπεριέχονται σ’ αυτήν ως «καταθέσεις από δωρεές» είναι το απόσταγμα το μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης, που εκφράστηκε ηθικά αλλά και υλικά, για να μπορέσω ξαναβρώ τη φωνή μου, να ανακτήσω λίγη από την όρασή μου, να σταθώ ξανά στα πόδια μου. Είναι τα χρήματα που μαζεύτηκαν ευρώ το ευρώ από απλούς αλλά και επώνυμους πολίτες, από συλλογικότητες και συνδικάτα απ’ την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο. Χάρη σ’ αυτά τα χρήματα υποβλήθηκα και θα συνεχίζω να υποβάλλομαι σε δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ώστε να επουλώσω κάπως τα τραύματα από την επίθεση που δέχθηκα ως μια μετανάστρια, συνδικαλίστρια και γυναίκα που προσπάθησε να αναδείξει τα προβλήματα και τη σκληρή εκμετάλλευση των εργαζομένων στον κλάδο καθαρισμού.

Θλίβομαι βαθύτατα για το γεγονός ότι αυτή η θαυμαστή αλληλεγγύη του κόσμου όχι μόνο αποκρύπτεται από ορισμένα ΜΜΕ, που προσποιούνται ότι εκπλήσσονται από τη δήλωση «πόθεν έσχες» μου, αλλά και επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί ως μέσο ηθικής απαξίωσης των αγώνων, του συνδικαλισμού, της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ.”

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter