Η απάντηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας στο Σύλλογο Εργαζομένων για τα μυθεύματα περί Υπερταμείου

Η απάντηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας στο Σύλλογο Εργαζομένων για τα μυθεύματα περί Υπερταμείου

H Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας απαντά στο Σύλλογο Εργαζομένων, ο οποίος ζητούσε μέσω ανακοίνωσης να μάθει «με ποια κριτήρια εκχώρησε το παλιό Νοσοκομείο της Άρτας στο Υπερταμείο».

Στην ανακοίνωση-απάντηση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας αναφέρεται:

«Με έκπληξη διαβάσαμε στον τοπικό Τύπο την ανακοίνωση της ηγεσίας του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείου της Άρτας, όπου, μεταξύ άλλων, ζητούν από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να απαντήσει «με ποια κριτήρια εκχώρησε το παλιό Νοσοκομείο της Άρτας στο Υπερταμείο» και καλούν «τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και των πρωτοβάθμιων δομών υγείας, το λαό της Άρτας και του νομού να υπερασπιστούμε αυτά που μας ανήκουν!»

Έκπληξη όχι για την αναλήθεια του περιεχομένου της ανακοίνωσης, μας έχει συνηθίσει, άλλωστε, σ’ αυτό η ηγεσία του Συλλόγου.

Έκπληξη, διότι, της συγκεκριμένης ανακοίνωσης είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου, στην οποία, μεταξύ άλλων, ρητά και κατηγορηματικά αναφέρεται ότι τόσο στο νόμο 4389/2016 όσο και στην Υπουργική Απόφαση, δεν συμπεριλαμβάνονται ακίνητα τα οποία τελούν νομίμως στην κυριότητα των ΟΤΑ, των ΝΠΔΔ, των ΝΠΙΔ, των ασφαλιστικών ταμείων, των ΔΕΚΟ κλπ

Σε περίπτωση που η ηγεσία του Συλλόγου δεν το γνωρίζει, να τους πληροφορήσουμε ότι το παλαιό Νοσοκομείο τελεί νομίμως στην κυριότητα του Νοσοκομείου Άρτας, το οποίο είναι ΝΠΔΔ.

Σε περίπτωση, όμως, που το γνωρίζουν, τότε η απάντηση, την οποία μας ζήτησαν, δεν μπορεί να είναι άλλη από την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού στη Βουλή, σε αντίστοιχης αξιοπιστίας ερώτηση για το θέμα: «Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι αυτά που λέτε τα πιστεύετε στην αλήθεια».

Ας αφήσουν, λοιπόν, το Νοσοκομείο έξω από τον μικροπολιτικό τακτικισμό τους και ας γίνουν συνομιλητές και αρωγοί στην επίλυση των όποιων προβλημάτων και στην ενίσχυση και περαιτέρω βελτίωση του Νοσοκομείου μας.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της για ποιοτικές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας ως δημόσιο αγαθό, με ανοιχτό το δημόσιο νοσοκομείο ισότιμα για όλους τους πολίτες.

Και θα συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα, με όσες δυνάμεις διαθέτει, τις δομές υγείας που στεγάζονται στο παλαιό Νοσοκομείο, το ΚΕΦΙΑΠ, την ΤΟΜΥ, τον Ξενώνα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Μελλισάνθια του ΨΥΧΑΡΓΩΣ, τις δομές ΠΕΔΥ.

Άρτα 27/9/2018

Βασίλης Μπαλάσκας Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter