Η απολογία του παιδοκτόνου της Αγίας Βαρβάρας: «Είχα κακοποιηθεί μικρός – Δεν είχα αίσθηση τι έκανα»

Η απολογία του παιδοκτόνου της Αγίας Βαρβάρας: «Είχα κακοποιηθεί μικρός – Δεν είχα αίσθηση τι έκανα»

«Ειλικρινά είχα χάσει την αίσθηση χώρο-χρόνου και η αντίδρασή μου να πιέσω το κεφάλι της στο στήθος μου την ώρα που αυτή κλωτσούσε…ήταν εκτός συνειδητότητός μου 100%. Ο πανικός μου εκ των υστέρων λειτούργησε σαν ντόμινο σε μια σειρά αντιδράσεων».

Αυτές οι φράσεις είναι μεταξύ όσων φέρεται να υποστηρίζει για τον θάνατο της εξάχρονης κόρης του Στέλλας, ο 61χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις που υπέβαλλε η δικαστική λειτουργός, παραπέμποντάς την στο απολογητικό υπόμνημα που της παρέδωσε, όπου κυρίως επικαλείται την κακή ψυχική του υγεία.

Ερ: Ο θάνατος της κόρης σας επήλθε με την πίεση του κεφαλιού της πάνω στο στήθος σας, όπως είχατε καταθέσει στην αστυνομία;

Απ: Δεν απαντάω.

Ερ: Κλείσατε το πρόσωπο της κόρης σας με το χέρι σας;

Απ: Δεν απαντάω.

Ερ: Όση ώρα σφίγγατε το θύμα προσπάθησε να φύγει και σας γρατζούνισε;

Απ: Δεν απαντάω.

Ερ: Προσπαθήσατε να την βοηθήσετε;

Απ: Δεν απαντάω.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός, που ζήτησε και πάλι από την δικαστική λειτουργό την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, αρνήθηκε επίσης να της απαντήσει αν και τι είδους προβλήματα ύπνου έχει, ενώ στο υπόμνημα που παρέδωσε φέρεται να υποστηρίζει ότι από το 2012 έως σήμερα έχει επισκεφθεί πολλές φορές «τα κεντρικά ιατρεία της υπηρεσίας μας» καθώς «τα προβλήματα από την κατάθλιψη εγίνοντο πιο έντονα προϊόντος του χρόνου».

Αιτιολογεί δε την άρνηση του στην διαδικασία ερωταπαντήσεων, επικαλούμενος το πένθος του λόγω «αποτροπιαστικών γεγονότων που έχουν λάβει χώρα» αλλά και το γεγονός ότι βρίσκεται υπό την επήρεια ισχυρών φαρμάκων και δεν έχει νηφαλιότητα.

Στο υπόμνημά του, ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι ως παιδί έπεσε θύμα κακοποίησης και συμπληρώνει: «Ουδέποτε αποκάλυψα το δυσβάσταχτο αυτό μυστικό μου μέχρι σήμερα σε οποιονδήποτε, με ό,τι φοβερές συνέπειες αυτό συνεπάγεται. Ουδέποτε είχα, όχι ειδική ψυχολογική υποστήριξη για το θέμα αυτό, αλλά ούτε από οικογενειακό ή στενό μου φιλικό μου περιβάλλον έτυχα κάποιας ευεργετικής συμπαράστασης».

Αποδίδει επίσης «το ξεκίνημα της περιόδου καταθλίψεων» στον χωρισμό του με την πρώτη του σύζυγο, με την οποία έχει δύο ενήλικα παιδιά, ενώ προσθέτει ότι τα τελευταία χρόνια αισθάνεται ότι τον υποτιμούν και τον απαξιώνουν «τα πρόσωπα που αποκαλούνται στενό οικογενειακό περιβάλλον, παρ’ ότι θεωρώ να έχω συνεισφέρει πάντα γενναιόδωρα προς αυτά».

Μάλιστα, όπως αναφέρει προς την ανακρίτρια: «Σκεφτείτε ότι ακόμα και τώρα στη ΓΑΔΑ, με επισκέφθηκε η τωρινή σύζυγός μου, μου ζήτησε τις πιστωτικές μου κάρτες και τα PIN και εντελώς καλοπροαίρετα της τα παρείχα, προκειμένου, όπως αποκαλύφθηκε την επομένη, με αυτά να πληρώσει τον δικηγόρο, που σήμερα μαθαίνω ότι εμφανίζεται στα κανάλια και χωρίς να έχει λάβει επίσημα αντίγραφα της δικογραφίας με στιγματίζει (τι εύκολος στόχος όταν είμαι πεσμένος κάτω!!) δηλώνοντας εμφατικά πόσο ψεύτικες είναι οι αιτιάσεις μου περί καταθλίψεώς μου».

(Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter