Η απολογία του παραολυμπιονίκη που κατηγορείται ότι δολοφόνησε 47χρονο ξενοδόχο στο Μοσχάτο

Η απολογία του παραολυμπιονίκη που κατηγορείται ότι δολοφόνησε 47χρονο ξενοδόχο στο Μοσχάτο

Συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος ζήτησε σήμερα κατά την απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης που κατηγορείται για την δολοφονία του 47χρονου ξενοδόχου Μάριου Λουκόπουλου, τον Μάρτιο του 2017, μέσα στο πρακτορείο του στο Μοσχάτο.

Ο παραολυμπιονίκης υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να πυροβολήσει το θύμα, με την σύζυγο του οποίου είχε ερωτικό δεσμό, και εξέφρασε την μεταμέλεια του για όσα προηγήθηκαν και οδήγησαν στην αφαίρεση της ζωής του 47χρονου.

Όπως υποστήριξε στο Δικαστήριο ο δεσμός του με την σύζυγο του θύματος ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 κι αφού εκείνη τον είχε διαβεβαιώσει ότι είχε κινήσει τις διαδικασίες του διαζυγίου, και δεν διήρκεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κάποια πάντως από τα περιστατικά, όπως τα αφηγήθηκε απολογούμενος, προκάλεσαν τις αποστροφές της προέδρου της έδρας , όπως το γεγονός ότι το μοιραίο βράδυ είχε φροντίσει να κλείσει τις κάμερες που υπήρχαν μέσα στο πρακτορείο του.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Ιουνίου με την αγόρευση επί της ενοχής της εισαγγελέως της έδρας.

“ΕΠΕΣΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΠΛΟ”

Ο κατηγορούμενος ο οποίος είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο έπειτα από τροχαίο ατύχημα που είχε σε ηλικία 24 ετών, ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος, εξέφρασε την μεταμέλειά του για ότι έγινε και στη συνέχεια περιέγραψε περιστατικά απειλών και εκφοβισμού που όπως είπε δέχονταν από το θύμα, τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του, λόγω της σχέσης που είχε ξεκινήσει με τη σύζυγο του 47χρονου, Κατερίνα.

Για το βράδυ της δολοφονίας είπε στην αρχή της απολογίας του:

“Ήθελα να τον εκφοβίσω, να δώσω ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση. Σκέφτηκα πως αν με βρίσει και με προσβάλλει θα βγάλω το πιστόλι για να τον τρομάξω… Δεν φαντάστηκα ότι θα μου επιτίθετο, ότι θα έπεφτε πάνω στο όπλο”.

“ΜΕ ΚΟΛΑΚΕΥΣΕ Ο ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΤΗΣ”

Αναφερόμενος στη σχέση του με την σύζυγο του θύματος υποστήριξε ότι εκείνη του είχε τηλεφωνήσει πρώτη και όταν συναντήθηκαν του εξέφρασε την εκτίμηση και το θαυμασμό της .

“Δεν το περίμενα. Της είπα: “είσαι παντρεμένη έχεις δυο παιδιά” και μου απάντησε πως τα τελευταία επτά χρόνια κοιμάται χωριστά με τον σύζυγό της και πως ήταν θέμα χρόνου η έκδοση του διαζυγίου. Με κολάκευσε αυτός ο θαυμασμός. Μετά από λίγες ημέρες την πήρα τηλέφωνο και βρεθήκαμε σε ένα ξενοδοχείο, εκείνη το κανόνισε”…..

Λίγο αργότερα, είπε ο παραολυμπιονίκης, ο σύζυγος της με επισκέφθηκε στο πρακτορείο μου για να παίξει τζόκερ μαζί με τα παιδιά του.

“Μου είπε: «Άντε μήπως κερδίσουμε στα λεφτά γιατί εδώ μέσα άλλοι κερδίζουν στην αγάπη». Μου άφησε ένα τσαντάκι πάνω στον πάγκο επιδεικτικά, το οποίο ήταν ελαφρώς ανοιγμένο. Είχε μέσα όπλο”.

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε ακόμα σε συνάντηση που είχε με το θύμα του μέσα στο πρακτορείο του στο Μοσχάτο, η οποία όπως είπε διήρκησε τέσσερις περίπου ώρες. Κατά τη συνάντηση αυτή, ο 47χρονος ξενοδόχος του ζήτησε, όπως υποστήριξε να καταθέσει ως μάρτυρας σε δικαστήριο που είχε με την σύζυγό του, πρόταση την οποία ο Παραολυμπιονίκης αρνήθηκε.

Όπως εξήγησε στο δικαστήριο, η πρόταση του έγινε από το θύμα αφού προηγουμένως ο ίδιος είχε πλησιάσει τον 47χρονο και τον ενημέρωσε πως είχε διακόψει τη σχέση του με την Κατερίνα και πως αν είχε τη δυνατότητα να γυρίσει το χρόνο πίσω, ποτέ δεν θα έκανε κάτι μαζί της και πως σε κάθε περίπτωση υπήρξαν για λίγο εραστές, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο δέσιμο μεταξύ τους.

“Αυτό που μου λες μου αρέσει. Θέλω να τα πούμε οι δυο μας μόνοι” απάντησε -σύμφωνα πάντα με τον κατηγορούμενο- το θύμα και ακολούθησε η τετράωρη συνάντηση των δυο ανδρών στο πρακτορείο του παραολυμπιονίκη. Όπως είπε ο κατηγορούμενος, όταν ανακοίνωσε στο θύμα την απόφασή του να μην καταθέσει ως μάρτυρας του στη δίκη που είχε με την εν διαστάσει σύζυγό του, εκείνος του τόνισε : “Αφού λες πως μετάνιωσες για τη σχέση σου, πρέπει να το αποδείξεις στην πράξη”.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΦΟΝΟΥ

Για το βράδυ του εγκλήματος, ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι είχε κλείσει ραντεβού με τον 47χρονο στο πρακτορείο του, διότι το θύμα ηθελε να του μιλήσει ξανά για το δικαστήριο που τον είχε καλέσει να καταθέσει ως μάρτυρας.

Είχαν προηγηθεί – τόνισε- διάφορά περιστατικά απειλών και εκφοβισμού εναντίον του.

«Σκέφτηκα να έχω το όπλο μαζί μου και σε περίπτωση που με βρίσει ή με απειλήσει να το βγάλω για να τον τρομάξω. Έκλεισα και το καταγραφικό της κάμερας γιατί σκέφτηκα πως αν τον τρομάξω με το όπλο θα κάνει καταγγελία στην αστυνομία», ανέφερε ο κατηγορούμενος προκαλώντας το εύστοχο σχόλιο της προέδρου:

«Δηλαδή μας λέτε ότι σκοπεύατε να βγάλετε όπλο και δεν θέλατε να υπάρχουν στοιχεία για ότι θα γινόταν εκεί μέσα;!».

Συνεχίζοντας ο Β. Τσαγκάρης, είπε:

“Ήρθε και μου ζήτησε να δω κάτι χαρτιά και να πάω στο δικαστήριο να καταθέσω. Εγώ αρνήθηκα ξανά και τότε εκείνος θύμωσε και άρχισε να μου φωνάζει: «Σακάτη, που πήδηξες τη γυναίκα μου , μου κατέστρεψες την οικογένεια, και δεν έρχεσαι να καταθέσεις».

Τράβηξα το όπλο για να τον τρομάξω κι αυτός έπεσε πάνω στο όπλο. Το έπιασα από πάνω. Αυτός το όπλισε πέφτοντας πάνω του. Το όπλο δεν ήταν οπλισμένο. Πάνω στην πάλη άκουσα πυροβολισμούς αλλά δεν κατάλαβα αν έπεσε σφαίρα. Μάλιστα είπα μέσα μου «να δεις που μου πούλησαν κρότου»!

Εύλογη ήταν κι εδώ η παρέμβαση από έδρας:

Πρόεδρος : «Συγγνώμη, είχατε μόλις πυροβολήσει και αυτό σκεφτήκατε;»

Όπως ανέφερε ο παραολυμπιονίκης δεν περίμενε το θύμα να αμυνθεί και να προσπαθήσει να του αφαιρέσει το όπλο ενώ επανέλαβε πως μοναδικός σκοπός του ήταν να τον τρομάξει .

“Μου είπε με χτύπησες και τότε εγώ είδα τα αίματα. Το θύμα πήρε τηλέφωνο την αστυνομία…”.

Στο σημείο αυτό, ανέφερε ο κατηγορούμενος, “πέσανε ακόμη δυο πιστολιές”. Ακολούθησαν και άλλες ενώ ο κατηγορούμενος έψαχνε να βρει το κοντρόλ για να ανοίξει τα ρολά του μαγαζιού του και να φύγει.

“Πλέον δεν άκουγα τίποτα, μόνο μια σιωπή, τον είδα ξαπλωμένο ανάσκελα με αίματα στο κεφάλι του. Ανέπνεε βαριά όπως κάποιος που ξεψυχάει… Άνοιξα τα ρολά του μαγαζιού και βγήκα. Ενστικτωδώς πάτησα το κουμπί για να κλείσουν. Πήγα στο σπίτι και ήξερα ότι θα έρθει η αστυνομία, πράγμα που έγινε. Ήρθαν σπίτι μου και τους είπα ότι εγώ το έκανα”, κατέληξε ο παραολυμπιονίκης. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter